În sezonul rece Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, devine o adevărată creşă pentru copiii aduşi bolnavi la spital, dar care , după vindecare , sunt lăsaţi de părinţi în grija cadrelor medicale,unde le este mai bine,unde au căldură şi mâncare.
În acest moment 10 dintre cele 90 de paturi ale secţiei de pediatrie, sunt ocupate de copii de până în 3 ani, sănătoşi, dar care au nevoie de supraveghere permanentă.
Deşi Direcţia pentru Protecţia Copilului cunoaşte situaţia, nu are ce să facă, pentru că, practic , aceşti copii nu sunt abandonaţi.
Situaţia creează şi alte probleme prin aglomerarea secţiei. Mamele care vin cu copiii bolnavi, şi care stau cu ei, sunt nemulţumite că trebuie să-i înghesuie.
Managerul unităţii sanitare, dr. Dan Căpăţînă, este de părere că trebuie modificată şi legislaţia în vigoare:
” Soluţia ar fi să se înfiinţeze un fel de zone de rezidenţă temporară pentru cazuri de genul acesta, şi să fie modificată legislaţia, să-mi permită să-l duc eu , ca spital, sau ca direcţie pentru protecţia copilului, să-l iau din spital şi să-l duc acolo, pentru că eu, fără acceptul părintelui nu pot să fac nimic.”