Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile mașinii
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 26 decembrie 2017, 08:00
Cu siguranță, toți șoferii au o grijă în plus iarna, din cauza problemelor cauzate de îngheț. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta la dezgheţarea geamurilor de la maşină, în timp util.
În primul rând, porniți căldura şi NU utilizați niciodată apă fiartă! Riscați să cumpărați alt parbriz.
Pentru dezaburirea geamurilor, puteţi încerca două variante: fie încălziți geamul, fie reduceți umiditatea din interiorul maşinii.
Pentru a încălzi geamul, folosiți-vă de dispozitivul de încălzire a maşinii la treapta maximă şi aveți grijă ca ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire, mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parbriz şi geamurile laterale.
De asemenea, nu uitați să porniți încălzirea lunetei imediat ce ați pornit motorul. Pentru a reduce umiditatea aerului, fie deschideți geamul, fie porniți opţiunea de dezumidificare a sistemului de aer condiţionat, desigur dacă automobilul este dotat cu un sistem de climatizare.
Pentru a preveni îngheţarea şi aburirea geamurilor, le puteți acoperi pe acestea cu o pătură (sau cu o folie specială care previne îngheţul) sau folosiți o soluţie specială anti-îngheţ pentru geamuri.
Nu în ultimul rând, evitați să aduceți în interiorul mașinii lucrurile ude precum umbrela sau îmbrăcăminte plouată, iar dacă ninge, scuturaţi bine bocancii înainte de a vă urca în maşină.
Un material realizat de Daniel HARALAMBIE