Jump to smart 2.0. Primăria Constanța testează o soluție inteligentă pentru descongestionarea traficului rutier în oraș
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 25 octombrie 2017, 12:15
În cadrul conferinței „Jump to smart 2.0, Constanța- Seaport of smart business opportunities” ce se desfășoară astăzi în stațiunea Mamaia, edilul-șef al Constanței, Decebal Făgădău, a susținut că în ultimul an municipiul tomitan s-a schimbat din punctul de vedere al deschiderii și al temelor de discuție.
Făgădău a apreciat că orașele, asemeni companiilor, nu mai pot fi privite separat, trebuind a fi integrate într-o serie de orașe inteligente. Primarul Constanței a declarat că pe lângă soluțiile inteligente care au fost implementate deja în oraș, la această oră este în teste o soluție de trafic inteligent într-o intersecție aglomerată a municipiului:
„Stă în capacitatea noastră de a ști să interpretăm soluțiile și echipamentele. Așteptăm nota pe care o dă populația acestor proiecte pilot, să vedem dacă sunt potrivite sau nu sunt potrivite pentru populație, să vedem unde trebuie să mai lucrăm, astfel încât, în prima jumătate a anului viitor să construim strategia de Smart City care se numește «My CT» de la Constanța 2.0, care evident că își propune să țintească patru dimensiuni. Deja pe majoritatea le știm: Safe City, Mobile City, Energy City și eCity“, a afirmat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.
La eveniment participă și ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubacic, care a declarat că în Olanda smart city reprezintă o necesitate. Aceasta a venit cu o serie de date statistice precizând că în Olanda numărul bicicletelor este mai mare decât cel al populației și că e-bicicleta, bicicleta electrică, câștigă tot mai mult teren. Tot odată aceasta a precizat că guvernul olandez are ca țintă pentru perioada următoare ca în 8 orașe să nu mai existe poluare iar în orașele olandeze transportul în comun să aibă zero emisii poluante.
Un material realizat de Dana LEBED