TULCEA: Prima ediție a Festivalului Carasului are loc la Isaccea
Publicat de Arantxa Catană, 13 octombrie 2017, 15:41
Aşa cum, pe piaţă, au apărut pepenii fără sâmburi şi piersicile fără puf, poate că există o speranţă şi pentru amatorii de peşte, speriaţi de oasele, prea multe oase şi oscioare ala carasului. Unul dintre cei mai gustoşi peşti, dar… plini de oase! La fel ca scrumbia.
Nu credem că asta îi va ţine în loc pe iubitorii de peşte din Dobrogea, care au prilejul să meargă, sâmbătă, 14 octombrie, la prima ediţie a Sărbătorii Carasului, organizată în oraşul tulcean Isaccea.
Nu este greu de ghicit care va fi vedeta meniului.
„Caras prăjit! Atât, o singură specie. E posibil să fie și saramură din caras, dar știți că, întotdeauna, saramura se face din mai multe specii de pește, ca să iasă mai bună”, a explicat viceprimarul Jenică Curcă.
Aşa cum se întâmplă de multe ori, unii se vor distra, în timp ce alţii vor munci. Mai exact, vor munci artiştii Casei de Cultură din Isaccea.
„Programul este asigurat de Casa de Cultură a orașului Isaccea, cu interpreți din localitate și cu echipa de dansuri populare. Va fi multă muzică populară. Doamna Popa Agapia, interpretă de muzică populară, iar la chitară, muzică folk, Bunghetu Valentin, alături de ansamblul de dansuri Dunăreanca, din Isaccea. Se vor acorda niște premii pentru pescari și se vor spune povești pescărești”, a mai declarat viceprimarul Jenică Curcă.
Serbarea va avea loc la o cherhana, situate pe strada Câmpia Libertății numărul 89 bis, mai exact la trei kilometri distanță de malul Dunării și la trei kilometri distanță de Isaccea. Manifestarea va începe la ora 11.00.
Material realizat de Bogdan Comșa
Redactor online: Arantxa Catană