Directorul Liceului Sportiv Constanța: Dacă ora de sport se va face la tablă, peste 20 de ani vom avea o populație bolnavă“
Publicat de Adrian Băncilă, 4 septembrie 2017, 09:41
Elevii de clasa a V-a ar trebui să înceapă noul an şcolar cu un manual în plus: cel de educaţie fizică şi sport.
Specialiştii, părinţii şi elevii consideră măsura inutilă, o risipă de bani şi un obiect care va îngreuna ghiozdanele copiilor, afectându-le sănătatea.
Directorul Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru din Constanţa, profesorul Andrei Sermerjai:
„Din punctul meu de vedere, aceste manuale probabil că erau ultima prioritate a învățământului românesc, mai ales la nivelul clasei a V-a când copiii abia descoperă ora de educație fizică, pentru că, cel puțin în județul Constanța, la învățământul primar, orele de educație fizică se fac cu doamnele învățătoare, manualul de educație fizică vine să-i îngreuneze ghiozdanul, să facă oră în clasă, în loc de terenul de sport. Probabil că, în cel mai scurt timp, ne vom trezi cu lucrări scrise la educație fizică, cu olimpiada la educație fizică teoretică. În loc să descongestionăm programul copilului, îl aducem pe copil la 6 și 7 ore de clasă, din care, până în calasa a VIII-a au două ore de educație fizică, pe săptămână, iar în clasa a VIII-a au o oră de educație fizică. Dacă și pe asta o s-o facă la tablă, peste 20 de ani o să avem o populație bolnavă, stând la cozi la cabinetele medicale.“
Ideea manualelor pentru sport a stârnit zâmbete în rândul elevilor.
Indignaţi de iniţiativă, părinţii au semnat o petiţie, intitulată STOP MANUALE INUTILE, STOP RISIPA DE BANI, prin care i s-a cerut minsitrului Educaţiei, Liviu Pop, să stopeze urgent iniţiativa.
Ei spun că finanţarea programelor de tip After School, de exemplu, este mult mai importantă, pentru că reduce abandonul şcolar şi îmbunătăţeşte rezultatele şi promovabilitatea elevilor.