CONSTANȚA: Primăria lansează o aplicație online în care pot fi depuse reclamații și sesizări
Publicat de Adrian Băncilă, 31 iulie 2017, 19:59 / actualizat: 1 august 2017, 6:37
Primarul Constanței, Decebal Fagadau, a anuntat luni ca municipalitatea va lansa pe 1 octombrie o aplicatie online astfel încât cetatenii sa poata reclama diversele probleme pe care le întâmpina cu privire la administrarea orasului.
„Cred ca este esențial să ajungem să construim aplicații pe care să le utilizeze din ce în ce mai mult cetățenii, astfel încât efortul lor de a reclama o situație să fie din ce în ce mai mic. Am planificat deja și pe 1 octombrie vom lansa o aplicație gen civic alert sau o aplicație în care fiecare constănțean va putea reclama ceea ce nu funcționează, în prima etapă doar pe anumite categorii de probleme, pentru că în background noi trebuie să asigurăm și instrumentele de rezolvare a problemei și de transmitere a unui feedback. Dacă problema s-a rezolvat, dacă este în curs de rezolvare, nu să mai dăm doar un număr de înregistrare și să uităm de el cu anii“, a spus Făgădău, într-o conferință de presă.
El a menționat că activitatea administrației locale se va îmbunătăți, luni fiind aprobate în acest sens o serie de proiecte de hotărâre de către consilierii municipali.
„Am convocat consilierii locali într-o ședință în care am supus dezbaterii și aprobării 62 de proiecte ce vizează mai multe etape în dezvoltarea orașului nostru. (…) Întrucât organigrama a suferit de-a lungul ultimilor ani doar modificări de formă, nicidecum una de fond, de data aceasta am operat modificări la toate cele 13 direcții ale aparatului de specialitate al primarului. (…) Ca activitatea de administrare să fie din ce în mai performantă, am înființat o singură direcție care se ocupă de serviciile publice. Ea se va ocupa de tot ce înseamnă partea de vizibilitate a activității aparatului meu de specialitate. De asemenea, am crescut organigrama la direcția de urbanism. (…) Am operat direcții la partea de planificare. Vă dau un exemplu. Compartimentul de turism împreună cu cel de studii și prognoze vor inventaria operatorii economici de pe raza municipiului Constanța, structurându-i în functie de obiectul de activitate, numărul de angajați, de cifrele pe care aceștia le dezvoltă. Este extrem de important ca în momentul în care vine un investitor în Constanța și doreste să îsi autorizeze o activitate, să primeasca nu doar un set de documente în vederea obținerii autorizației. Este esențial să primească un set de informații care să îl ajute să își prognozeze cât mai corect etapele de dezvoltare a afacerii pe care să o facă”, a afirmat primarul Constantei.
El a menționat că angajații primăriei vor primi bonusuri sau vor fi sancționati, în funcție de cum își desfășoară activitatea.
„Vom introduce atât metode de bonificare pentru cei ce lucrează cu randament, dar și măsuri de sancționare a celor care nu își fac treaba. Nu putem să schimbăm orașul, administrația, dacă nu înțelegem cu toții că trebuie să tragem într-o singură direcție, iar percepțiile acestea gen eu lucrez la stat, eu lucrez în executiv, eu sunt primaria trebuie să înceteze. (…) Fiecare dintre noi trebuie să demoleze mitul tătucului“, a spus Decebal Făgădău.
Potrivit acestuia, sanctionați vor fi și cetățenii care, printre altele, nu mențin curățenia orașului.
„Va urma un an în care nu voi fi foarte popular printre constănțeni pentru că vom vorbi despre amenzi, taxe, despre gunoaie, despre cine nu face curat, cine nu înțelege cum să se comporte într-un oraș care este, repet, capitala celei de a doua puteri economice a României. Și probabil mă veti auzi vorbind din ce în ce mai puțin sau aproape deloc despre sărăcie și foarte mult despre dezvoltare“, a mai spus primarul Constanței.
Sursa: Agerpres