VACCIN PENTRU VIAȚĂ: Ce înseamnă, de fapt, imunizarea?
Publicat de , 17 iulie 2017, 15:35
Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă a crescut alarmant în ultima perioadă, depăşind pragul de opt mii de cazuri, în ţara noastră. Cele mai noi date arată că 180.000 de copii sunt nevaccinaţi anti-rujeolă şi 80.000 nu au primit dozele de vaccin împotriva poliomielitei.
În România, rata vaccinării a scăzut vizibil în ultimii ani, invers proporţional cu accesul la informaţie al părinţilor. De ce se întâmplă lucrurile acestea şi ce este, de fapt, vaccinarea aflăm dintr-un reportaj realizat de Cristina Ghelasie, redactor la Radio Constanţa.
În Uniunea Europeană, în jumătate dintre ţările membre nu există scheme obligatorii de vaccinare. În restul există, însă, cel puţin un vaccin obligatoriu. În Franţa, la ora actuală, trei tipuri de vaccin sunt obligatorii pentru copii: cele pentru difterie, tetanos şi poliomielită. Celelalte sunt doar recomandate.
Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a început astăzi o campanie publică de informare privind necesitatea imunizării celor mici, iar Radio România s-a alăturat demersului, prin campania intitulată VACCIN PENTRU VIAŢĂ. Până pe 28 iulie, la posturile radioului public puteţi afla informaţii de la specialişti despre imunizare şi riscurile la care sunt expuşi cei nevaccinaţi.
Forma finală a Legii vaccinării ajunge săptămâna viitoare pe masa Guvernului, pentru o primă lectură, a declarat ministrul sănătăţii, Florian Bodog.