Unde în Europa se consumă carne de pisică sau de câine
Publicat de valentin.lungeanu, 25 noiembrie 2014, 21:17
O petiţie care solicită interzicerea consumului de carne de pisică şi de câine în Elveţia a fost depusă marţi la Parlament, cu scopul de a pune capăt acestei practici culinare întâlnite în unele zone din ţara cantoanelor, relatează AFP.
Petiţia, semnată până în prezent de 16.000 de persoane, este rodul unei iniţiative a asociaţiei SOS Chats Noiraigue.
Aproximativ 3% dintre elveţieni mănâncă pe ascuns carne de pisică sau de câine, în special în regiunea Lucerna, a explicat Tomi Tomek, fondatoarea asociaţiei, care este şi preşedintele acesteia. Ea recunoscut că este imposibil de estimat numărul câinilor şi pisicilor afectate de această practică culinară.
În timp ce carnea de câine este folosită în special pentru a prepara cârnaţi şi grăsimi împotriva reumatismului, carnea de pisică este gătită asemenea celei de iepure în perioada Crăciunului, în special în cantoanele Berna, Lucerna şi Jura, susţine SOS Chats Noiraigue.
În 2013, asociaţia a obţinut interzicerea comerţului cu blană de pisică, aminteşte AFP.