Pescărie din TULCEA: Tone de icre și pește fără documente de proveniență și angajați „la negru”
Publicat de , 4 iulie 2017, 12:18
Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării din cadrul Poliției Române au descoperit în depozitul unei societăți comerciale din Tulcea peste 1.500 de kilograme de icre fără documente legale de proveniență, avize de însoțire a mărfii susceptibile a fi fictive, pentru alte 1.596 kilograme de pește și 28 de persoane care desfășurau activități de prelucrare a peștelui, în afara orelor de program și fără documente legale de angajare, se arată într-un comunicat de presă.
La data de 1 iulie, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării din cadrul Poliției Române au efectuat o percheziție la sediul unei societăți comerciale din Tulcea, care are ca obiect comercializarea produselor din pește.
În urma percheziției, au fost descoperite în depozitul societății 3.355 de kilograme de icre în stare congelată sau sărată, din sortimentele babușcă, fitofag, tarama și șalău.
Din verificările efectuate, a reieșit că nu există documente justificative pentru cantitățile de icre din speciile șalău și babușcă, iar pentru cele din specia fitofag nu există documente pentru întreaga cantitate.
Astfel, societatea comercială nu a putut prezenta la momentul percheziției documente legale de proveniență pentru 1.539 kg de icre, respectiv 689 kg de icre de fitofag, 480 kg de icre de șalău și 370 kg de icre de babușcă.
Polițiștii efectuează cercetări pentru infracțiunea de ‘deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește’.
De asemenea, au fost identificate 6 avize de însoțire a mărfii în original, emise de o altă firmă, pentru societatea în cauză, din perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, prin care ar fi fost vândute 1.596 kg de pește din diferite specii, existând suspiciuni că nu au fost introduse în evidențele contabile, cu scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.
Totodată, în urma percheziției, în depozitul firmei, au fost identificate 28 de persoane care desfășurau activități de procesare a peștelui, deși reprezentanții societății au declarat că în acea zi nu au program de lucru.
Din verificări a reieșit că nu există pontaje pentru persoanele identificate, reprezentanții societății menționând că acestea sunt ziliere, dar că nu sunt plătite pentru acea zi.
Polițiștii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea cu privire la faptul că persoanele identificate desfășurau activitatea în afara orelor de program și fără documente legale de angajare.
Foto – arhivă