LITORAL: Bucătarii și ospătarii, verificați de inspectorii DSP
Publicat de , 4 iulie 2017, 12:33
Conducerea Direcției de Sănătate Publică Constanţa a luat măsuri pentru a răspunde rapid în cazul apariţiei unor focare de toxinfecţii alimentare pe pe litoral. Direcţia a organizat echipe de medici de gardă la domiciliu în week-end-uri, care să iniţieze imediat ancheta epidemiologică, atunci când este cazul.
În sprijinul doctorilor constănţeni au venit şi medici din ţară, spune Constantin Dina, directorul DSP Constanţa. Din această săptămână, inspectorii Serviciului de control în sănătate publică au început verificările unităţilor de alimentaţie publică şi de cazare de pe întreg litoralul, dar şi monitorizarea apei de îmbăiere din mare şi piscine.
Şi personalul care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de alimentaţie publică va fi controlat, fiind vizate aspecte ce ţin de igiena personală a angajaţilor, dar şi de dotarea cu echipament de protecţie.
Un reportaj de Carmen Sandu
Foto – arhivă