Vinurile pot atrage mai mulți turiști în Dobrogea

Publicat de Arantxa Catană, 9 iunie 2017, 18:36
Mai nou, investitorii din domeniul vinificației pun accent pe completarea unităților de producție cu facilități de cazare și masă pentru încurajarea a ceea ce speciaștii numesc oenoturism, adică turismul viticol.
Membrii Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) se află în acest sfârșit de săptămână pe litoral ca să se pună la curent cu noutățile în privința vinurilor dobrogene și a investițiilor din zonă.
Iar acestea constau în special în noi plantații, crame moderne, cele mai multe realizate cu fonduri europene. Exemple de succes se găsesc în localitățile Rasova și Viișoara unde investitorii au alocat fonduri importante pentru construcția unor noi unități de producție sau renovarea celor existente.
Dacă alte județe cu câteva podgorii au un circuit al vinului, Dobrogea cu cele peste 20 de crame, cu siguranță poate să se remarce în domeniul turismului viticol.
Totul stă în promovare, pentru că interesul atragerii de turiști este comun, apreciază Cosmin Popescu, vicepreședintele ADAR și responsabil de regiunea Dobrogea în cadrul organizației.
„Individual, cramele organizează degustări. Evident, trebuie un efort susținut de promovare, dacă se va reuși o formă asociativă, să existe un efort comun de promovare, pentru că până la urmă intresul e comun, de a lua turiștii de la plajă în cele 7-8 zile de vacanță, să poți să-i scoți pentru câteve ore. Putem vorbi de zone care au un drum al vinului, zone care fac turul cramelor pe bicicletă etc, și Dobrogea cred că va fi foarte aproape de a oferi astfel de programe”, a declarat Cosmin Popescu pentru Radio Constanța.
Un circuit al vinului sau măcar o degustare când vremea nu e bună pentru plajă sunt alternative ce pot atrage vizitatori și pot completa golul cu care se confruntă de mulți ani turismul de litoral: agrementul.