Ce au descoperit comisarii OPC la restaurantul din Satul de Vacanță
Publicat de Adrian Băncilă, 8 iunie 2017, 19:51
În urma controlului efectuat de comisarii OPC la restaurantul din Satul de Vacanță, problemele descoperite au fost majore.
90% dintre mărfuri erau expirate, nu aveau etichete sau erau gătite în trecut și redate alimentației publice, după cum a declarat pentru Radio Constanța șeful OPC, Horia Constantinescu:
„Ce trebuia să ascundă tot acest circ? Trebuia să acopere aproximativ 187 de kg, adică în proporție de 90% din mărfurile pe care acesta le avea depuse bine în spațiile de depozitare frigorifice, erau fie expirate, fie cu lipsă etichete, fie gătite într-o perioadă precedentă și puse în congelator pentru a fi redate alimentației publice, lucru care este mai mult decât strigător la cer. Să știi că mănânci carne dintr-o ciorbă fiartă anul trecut“.
Șeful OPC mai spune că s-a dispus oprirea și îndrumarea către distrugere a celor 187 de kilograme de carne, pește, de diverse sortimente. Horia Constantinescu mai spune că s-ar putea lua în considare și măsura închiderii unității pentru un an, pentru împiedicarea efectuării controlului.