Nutriționistul Manuela Costea: „Dulciurile nu sunt un pericol dacă știm ce mâncăm“
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 13 aprilie 2017, 10:56
Românii sunt campioni la consumul de zahăr, cu opt kilograme cosumate, în medie, pe an, arată ultimele statistici.
Medicii sunt categorici însă: copiii nu ar trebui să consume zahăr mai deloc.
Cu toate acestea, există şi dulciuri care nu ne fac rău.
Dacă îi încurajăm pe copii să îşi pregătească singuri desertul, atunci dulcele poate fi şi plăcut şi sănătos, ne-a spus invitatul dimineţii de azi, de la Radio Constanța, nutriţionistul Manuela Costea
„Dulciurile sunt bune. Depinde la care facem referire. Răspunsul meu categoric este că nu, nu sunt dulciurile un pericol, dacă știm ce mâncăm. Copiii sunt foarte receptivi atunci când este vorba să facă ei ceva cu mânuțele lor și indiferent dacă rezultatul este dezastruos sau nu, ei îl vor mânca, pentru că le place foarte tare să fie harnici, utili și să știe că au făcut și ei ceva“, afirmă nutriționismul.