Concurs regional de limba franceză la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 8 aprilie 2017, 08:05
Ieri, la Liceul Teoretic „G. Călinescu” din Constanţa a avut loc Concursul de limba franceză „Le Petit Renard“ – secțiunea cu participare directă, în organizarea profesoarelor Marinela Mitrenga și Janetta-Daniela Bărăitaru. Concursul este deja o tradiție, fiind la a 24-a ediție și, începând din acest an, este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Regionale și Interjudețene aprobate de Ministerul Educației Naționale. Proiectul este propus de catedra de limba franceză a școlii, desfășurându-se în colaborare cu elevii de clasa a XII-a din filiera bilingvă franceză și în parteneriat cu Alianța Franceză Constanța.
Ca în fiecare an, elevii clasei a XII-a bilingv franceză au organizat, moderat şi evaluat rezultatele concursului. Coordonaţi de cei 2 profesori, aceștia s-au implicat în desfășurarea secțiunii pe echipe, cu participare directă, a acestui proiect. Aproximativ 100 de elevi constănțeni și-au testat cunoștințele de limba franceză într-o manieră ludică, în timp ce profesorii lor au participat la sesiunea de comunicări pe teme de didactica predării limbii franceze, ce vor fi publicate în revista bilingvă Le Petit Renard, cu ISSN 2457-726X. Premianții acestei ediții sunt : premiul I – Școala Gimnazială nr.23 Constanța, premiul II și III – Şcoala Gimnazială „ Mircea Eliade“, Cernavodă, mențiuni – Liceul Teoretic „G. Călinescu” Constanţa, Școala Gimnazială Nr. 39 “Nicolae Tonitza” Constanța, Liceul Tehnologic „Ion Podaru” Ovidiu, Școala Gimnazială nr.1 Eforie Nord.
Secțiunile on line ale proiectului „Le Petit Renard” – concurs de bandă desenată și concurs de creație literară Ecrivains en herbe – sunt încă deschise elevilor din întreaga țară, pînă pe 15 aprilie. Anul acesta, competiția este dedicată comemorării celor 2000 de ani de la moartea poetului Ovidius. Se anunță deja o amplă participare națională la competiția care îi invită să își dovedească atât talentul artistic, cât și cunoștințele de limba franceză.
„Putem spune că Le Petit Renard a devenit deja un reper în calendarul francofon al Constanței. În plus, desfășurarea secțiunilor de creație la nivel național, grație noilor tehnologii, înseamnă adaptarea la nou și deschiderea instituției noastre către colaborarea cu școli din întreaga țară”, a declarat directorul Liceului Teoretic „G. Călinescu” Constanța, Elena Crăcea.