La ce prețuri se comercializează carnea de miel în piețele din Constanța
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 6 aprilie 2017, 13:46
Prețul mieilor în piețele constănțene va rămâne la fel ca anul trecut, dă asigurări directorul Administrației Târguri și Oboare Constanța, Ion Ciobanu.
Va descrește de astăzi, până la Paște, ajungând și la 18 lei/kg.
Va fi stabilit în funcție de cerere și ofertă, prețul pornind de la investiția inițială, până la comercializare, pe care au făcut-o producătorii cu mieii.
„Astăzi este un preț puțin cam exagerat de 25 de lei pe kilogram. Am vorbit cu principalii producători din Dobrogea, chiar în această dimineață și au promis, cu cât se apropie Paștele, prețurile vor scădea, pentru că oferta este generoasă și toți constănțenii vor avea de unde să-și procure mielul de Paști. În Piața Grivița, în clipa de față sunt 10 producători care își vând mieii. La piața Tomis 3, deja sunt cinci producători. La piața Pescăruș, fostă Filipescu, pe strada Unirii, este locul de sacrificare al mieilor vii. Avem doi producători care au un țarc, aproximativ 25 de miei vii, pe care constănțeanul o să-i vizualizeze, își alege mielul, iar măcelarul îl ia și îl bagă în fluxul de sacrificare și pleacă apoi constănțeanul cu mielul în sacoșă și cu organele aferente să-și pregătească masa de Paști“, afirmă directorul Administrației Piețe, Târguri și Oboare, Ion Ciobanu.
Un material realizat de Carmen SECUIU