Se scumpește carnea de porc
Publicat de Arantxa Catană, 3 aprilie 2017, 19:39
Carnea de porc se scumpeşte, în medie, cu 15 – 30%, anunță Asociația Româna a Cărnii, iar majorările vor avea loc începând cu această lună.
Potrivit unui comunicat de presă, în primul trimestru al anului, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 12 procente peste valoarea din 2015.
De asemenea, în ultimul an, la pieptul de porc s-a consemnat o creştere de 40 de procente, iar la jambon de 25 la sută.
Comisia Europeană estima luna trecută că preţul cărnii de porc va urma o curbă ascendentă pâna în a doua parte a anului.
Printre cauzele care au condus la majorarea prețului cărnii de porc la nivel european se află creşterea exportului de carne în țările asiatice, anul trecut, respectiv scăderea efectivelor de porcine.