Spectacol de muzică folclorică la Ion Corvin. Interpretul Marius Cristel Marin aniversează 33 de ani de carieră artistică
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 30 martie 2017, 11:49
Consiliul Local și Primăria comunei Ion Corvin, județul Constanța organizează, sâmbată – 1 Aprilie 2017, de la ora 17.00, la Căminul cultural din localitate, Spectacolul aniversar: „Satul meu, grădină floare”, dedicat unui fiu al satului, interpretul de muzică populară Marius Cristel Marin, cu ocazia împlinirii a 33 de ani de activitate cultural – artistică.
Marius Cristel Marin s-a născut la 17 martie 1964, în localitatea constănțeană Ion Corvin și odată ajuns la liceu în Constanța, la 14 ani, s-a îndrăgostit definitiv de Marea Neagră și de folclorul dobrogean. Cea care l-a încurajat să cânte muzica populară învățată acasă de la tatăl său, a fost Marica Pitu și astfel din 1984, este prezent la diverse manifestări culturale.
Din anul 1985 şi până în 1990 a participat la multe concursuri și manifestări artistice. Trofeul cel mai de preț pentru Marius Cristel Marin, este Premiul I, cucerit la Festivalul Dan Moisescu, la Topalu, în 1997, an în care a imprimat şi primul CD, intitulat: „Bate vântul dinspre mare“.
Are peste 30 de ani de carieră în folclorul dobrogean și este profesor de religie la un liceu constănțean, după ce a urmat cursurile Facultății Istorie-Teologie şi ale unui Master pe comunicare teologică în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. De-a lungul anilor a colaborat cu ansamblurile și orchestrele: „Brâuleţul”, „Doina Gorjului”, „Lăutarii ”din Chişinău și Orchestra Radio, iar dintre dirijori, fructuoase au fost colaborările cu : Gheorghe Parnica, Ion Budişteanu, Paraschiv Oprea, Nicolae Botgros și Adrian Grigoraş.
Pentru păstrarea valorilor etno-folclorice din Dobrogea, în 2016 a reușit să adune într-un compact disc, 31 de melodii cu interpreți renumiți vocali și instrumentali dobrogeni.
La spectacolul de sâmbătă 1 Aprilie vor participa : Tina Militaru, Ioan Chirilă, Emilia Marinuș Măciucă, Elena Plătică, Elena Cărneală, Nicu Pavel, Virginia Ciorogaru, Ion Dinu, Laurențiu Ciorogaru, Daniel Mihai, Călin Darie Nistor și Nicu Zăbun.
Intrarea este liberă.
Un material de Liliana Fustanela