Cafeaua previne obezitatea
Publicat de magda.chirana, 18 noiembrie 2014, 13:22
Aceasta este concluzia unui studiu recent care a identificat un compus chimic din această băutură ce poate ajuta la combaterea unora dintre consecinţele creşterii în greutate.
Cercetătorii din Georgia, Statele Unite, au descoperit că acidul clorogenic, care se găseşte în cafea, a redus semnificativ rezistenţa la insulină şi acumularea de grăsimi în ficatul şoarecilor hrăniţi cu alimente bogate în grăsimi, informează dailymail.co.uk.
Cobaii au avut, timp de 15 săptămâni, o dietă foarte bogată în grăsimi, perioadă în care cercetătorii le-au administrat, prin injecţii, o soluţie care conţinea acid clorogenic, de două ori pe săptămână.
Savanţii au descoperit că acidul clorogenic a fost eficient nu numai în prevenirea creşterii în greutate, ci a ajutat şi la menţinerea unui nivel normal al glicemiei şi a unei stări bune a sănătăţii ficatului.
Studii anterioare au arătat că printre beneficiile consumului de cafea se numără scăderea riscului de instalare a unor boli cronice ca diabetul de tip II şi afecţiunile cardiovasculare.
Cercetătorii spun însă că acidul clorogenic nu este un tratament pentru obezitate. O dietă sănătoasă şi un program de exerciţii fizice rămân cea mai bună metodă de a reduce riscurile asociate obezităţii.