Academician Răzvan Theodorescu: Radioul este un stâlp al civilizației românești
Publicat de Adrian Băncilă, 2 noiembrie 2016, 14:45 / actualizat: 17 decembrie 2016, 10:51
„Radioul, care are aproape 90 de ani de existență în România, este, din punctul medu de vedere, formula audio-vizuală cea mai la îndemână, poate mai puțin spectaculoasă astăzi decât televiziunea, dar de o foarte mare consistență.
În istoria românească a jucat un rol fundamental: să ne amintim de mesajul Regelui din 23 august, să ne amintim de ce a însemnat Radioul în timpul Revoluției din 1989 și vreau să vă spun că, de multe ori, cel puțin în vremea în care s-a întâmp,at să fiu președintele Radioteleviziunii, și grație faptului că echipa Radioului era una eminentă, și grație faptul că în fruntea Radioului se afla un jurnalist precum Eugen Preda, a fost posibil ca, de multe ori, vești importante, interne și internaționale, să fie date întâi de Radio și apoi de Televiziune.
Pentru mine personal, în copilărie, Radioul a însemnat teatru, a însemnat muzică. Pentru o lume care era foarte săracă, Radioul era foarte bogat și ne-a dat foarte mult. Dă în continuare, în ciuda concurenței sale cu radiourile comerciale. Radioul public este un stâlp al civilizației românești“