TULCEA: Fierb ceaunele! Festivalul Borşului de Peşte 2016
Publicat de , 30 iulie 2016, 11:43 / actualizat: 2 septembrie 2016, 6:03
Festivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării va avea loc, în acest an, în perioada 2-4 septembrie 2016, în localitatea tulceană Crişan. Festivalul este o acţiune culinară, destinată atât gurmanzilor înrăiţi, dar şi iubitorilor de delicatese piscicole, o competiţie gastronomică ce se desfăşoară în inima Deltei!
În cadrul Festivalului Borşului de peşte al Deltei Dunării, vor fi organizate concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale.
Program de desfășurare:
Vineri 2 septembrie
– amenajare și echipare standuri
– pregatire și instalare echipe
– degustare produse traditionale
Sâmbătă 3 septembrie
– ora 12- startul compeției gastronomice prima manșă
– prezentare folclor deltaic
– ora 16 start a doua manșă
– folclor deltaic
– ora 18 jurizare
– folclor deltaic
Duminică 4 septembrie
– ora 10 – etapa a doua a competiției gastronomice – cel mai bun borș de pește
– ora 12 – jurizare, ceremonia de premiere
– prezentare folclor deltaic
Delta Dunării atrage turiştii români şi străini nu doar prin frumuseţile acestei rezervaţii naturale unice în Europa, ci şi prin grastronomia locală, în care, la loc de cinste, stă borşul de peşte.
Preparat cu apă de Dunăre şi peşte proaspăt, borşul de peşte este şi prilej de concursuri culinare.