STUDIU: Doi din trei dobrogeni cred că berea reunește prietenii și familia
Publicat de Adrian Băncilă, 5 iulie 2016, 11:53
În același timp, 65% din ei fiind de acord că este o băutură preferată în egală măsură de bărbați și femei potrivit unui studiu realizat de Gfk România, la solicitarea Asociației Berarii României.
De asemenea, 1 din 2 dobrogeni cred că berea se potrivește perfect oricărei ocazii, fie că e vorba despre obișnuitele întâlniri cu familia și prietenii sau despre evenimentele festive.
“Fabricată din ingrediente naturale, modernă și contemporană, berea se potrivește perfect stilului de viață actual al locuitorilor Dobrogei, reprezentând un adevărat liant social; spiritul său convivial îi aduce pe cei dragi împreună, completând perfect momentele pe care le petrecem alături de familie și prieteni.”, a declarat Ciprian Dragoș Sandu, Secretar general Asociația Berarii României.
Însușirea berii de a adăuga savoare preparatelor culinare reiese și din prezentul studiu, peste 40% din dobrogeni afirmând că berea este o băutură care se potrivește foarte bine în timpul mesei.
Totodată, 1 din 2 dobrogeni susțin afirmația potrivit căreia berea nu îngrașă.
In 2015 consumul de bere a crescut, nivelul consumului pe cap de locuitor a urcat la 80 l în 2015, de la 74 l.
Eforturile investiționale ale membrilor Asociației au fost aproape constante de-a lungul timpului, în 2015 acestea ridicându-se la 55,5 milioane Euro. Până în prezent, investițiile cumulate realizate de membrii Asociației au atins un total de 1,35 miliarde de euro.
Producția de bere rămâne unul dintre factorii importanți în generarea creșterii economice la nivelul României, în special datorită caracterului său național: peste 97% din berea consumată în România este produsă local, iar peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din România.
Ca o consecință imediată a acestui fapt, la nivelul întregii țări, sectorul berii generează, direct și indirect, peste 84.900 locuri de muncă.