TULCEA: Marș pentru drepturile copilului nenăscut
Publicat de Bogdan Comșa, 25 martie 2016, 17:33
La Tulcea va avea loc, duminică, 27 martie, a patra ediție a ”Marşului pentru viaţă”, organizat de Grupul de iniţiativă ”ProVita”.
Evenimentul este dedicat promovării drepturilor copilului nenăscut și luptei împotriva avorturilor.
În acest an, ”Marșul pentru viață” are loc simultan în 120 de oraşe din România şi Republica Moldova.
Startul va fi dat, la ora 12.30, la Biserica Buna Vestire (Grecească), unde părintele paroh Daniel Petre va rosti cuvântul de deschidere.
De la Biserica Buna Vestire se va pleca în marş în jurul orei 13.00 pe traseul Teatrul Jean Bart – Biserica Sf. Gheorghe (cu Ceas) – Primărie – Prefectură – Hotel Delta – Trei Fântâni – Piaţa Civică.
Statisticile arată că în România, media națională este de trei avorturi în viața unei femei. La nivel național, din 1958 până în 2014 au fost înregistrate, doar în spitalele de stat, peste 22 de milioane de avorturi.
Jandarmii vor asigura condiţiile de siguranţă pentru toţi participanţii la această manifestare şi vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale, prevenirea oricăror evenimente de natură a perturba buna desfăşurare a manifestărilor dedicate acestui eveniment, însoţind participanţii pe traseu.
Pentru creşterea gradului de siguranţă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii nedorite sau de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria Tulcea le recomandă tuturor cetăţenilor:
• să respecte regulile stabilite de organizatori şi indicaţiile jandarmilor;
• să adopte un comportament civilizat şi să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a manifestării şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
• să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale, să dovedească răbdare şi respect în raport cu solemnitatea evenimentului;
• să acorde o atenţie deosebită modului de asigurare a securităţii bunurilor/obiectelor personale (genţi, poşete etc.) precum şi a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile);
• să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau de jandarmi;
• să manifeste atenţie pe traseele de deplasare, spirit de solidaritate şi să sesizeze prompt jandarmii prin contact direct sau prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, despre săvârşirea unei fapte penale sau contravenţionale sau despre producerea unei situaţii de urgenţă.