AUDIO – „Alungarea” fumătorilor ar putea aduce pirederi însemnate patronilor de restaurante și baruri
Publicat de , 18 martie 2016, 08:43
Românii par să fi trecut cu bine de „şocul” primei zile fără fumat în spaţiile publice închise, deşi legea care a intrat în vigoare încă este criticată de cei direct vizaţi.
Unii proprietari de restaurante se tem că vor avea pierderi consistente, luând în considerare cifrele calculate de Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, conform cărora fumătorii petrec cu 20 la sută mai mult timp în restaurante sau baruri decât nefumătorii şi în general au note de plată mai mari cu aproximativ 10 procente.
Mihai Opriș, patronul unui restaurant din Constanţa a declarat la Radio Constanța că doar primul impact al măsurii ar putea fi dezastruos.
Guvernul a elaborat un ghid cu explicaţii detaliate ce poate fi găsit şi pe internet, iar pe pagina oficială de facebook a Executivului se oferă răspunsuri la eventualele nelămuriri ale cetăţenilor.
Într-un astfel de răspuns referitor la ţigările electronice se precizează că legea nu interzice explicit folosirea acestor dispozitive decât în mijloacele de transport în comun.