Vă era dor de pâinea făcută înainte de 1989? De la 1 noiembrie, brutarii o readuc pe piaţă
Publicat de valentin.lungeanu, 21 octombrie 2014, 21:32
Brutarii vor scoate pe piaţă după 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din perioada comunismului, care conţin, pe lângă ingredientele clasice, zahăr, lapte şi grăsimi.
Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum şi erau mai naturale pentru că nu conţineau amelioratori, a declarat Aurel Popescu, reprezentantul Rompan.
Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi de 30 de ani şi că nu conţin amelioratori.
Aurel Popescu afirmă că reţetele vechi nu mai erau aplicate de multă vreme nici în cazul pâinii premium, iar laptele era înlocuit cu apă sau untul cu margarina.