CONSTANȚA: Spectacol de succes al Teatrului Notarra
Publicat de Bogdan Comșa, 25 februarie 2016, 16:53
Teatrul de Stat Constanţa se numără printre primele teatre din ţară care, în semn de solidaritate cu colegii lor din Bucureşti, s-a oferit să fie gazdă pentru spectacolele Teatrului Nottara.
Miercuri, 16 martie ora 19.00, publicul este invitat la un spectacol de succes al Teatrului Nottara :
Un pic prea intim
de Rajiv Joseph
Traducerea: Bogdan Budes
Distribuţia:
Tom -ANDI VASLUIANU
Jen – LAURA VASILIU / CRISTINA FLOREA
Maureen – CATRINEL DUMITRESCU
Becca – DIANA ROMAN
Franny – IRINA VELCESCU
Seth – DAN BORDEIANU
Scenografia: COSMIN ARDELEANU
Coregrafia: ATTILA BORDÀS
Ilustraţia muzicală: CRISTI JUNCU
Regia: CRISTI JUNCU
Durata: 2 ore 15 min (cu pauză)
Tom Greene, eroul din ”Un pic prea intim”, este un tip normal care are „trei probleme” foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămâna: iubita „oficială”, vecină de alături – o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani – şi studenta lui de optsprezece ani.
În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, sunt aduse în lumina toate succesele şi eşecurile din viată lui Tom; pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Tom realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie că să o asambleze la loc.
”Un pic prea intim” – o piesă cu „un ceva care te face să nu te poţi uită în altă parte” (conform New York Times) – este o comedie despre prietenie şi dorinţa carnală, că şi despre felul în care cele două nu pot fi asociate.
ARGUMENTUL REGIZORULUI
”Un pic prea intim” se ocupă cu atât de răspânditul derapaj moral pe care limba română îl sintetizează în expresia ”a calcă strâmb”. Un subiect din care comedia bulevardieră a scos cam tot ce se putea scoate. Iată, însă, că Rajiv Joseph reuşeşte să scoată mai mult, şi asta printr-un artificiu simplu: multiplică numărul derapajelor şi le adaugă efecte secundare consistente, de neignorat.
În comedia clasică, ulterior pasului greşit, protagonistul se alege, de obicei, cu o mică entorsă, lesne vindecabilă apoi, prin uitare, ignorare, poate chiar asumare, sau, de ce nu, căinţă.
În piesa noastră avem de-a face cu o veritabilă fractură! Protagonistul nu se mai recunoaşte pe sine însuşi, acţiunile lui frizează absurdul, şi, într-un final, ajunge să creadă că prima abatere, accidentul originar, l-a infectat cu un soi de virus infernal. Pe scurt, se simte corupt, incurabil, damnat.
Iar când singurul analgezic pare să fie poezia… veţi fi, cred, de acord că avem de-a face cu o piesă… epică!
Preţul unui bilet este 30 lei.
Biletele se pot procura de la agenţia teatrului, din bd.Ferdinand nr. 11.