CONSTANȚA: 11 tone de alimente, puse pe foc de autorități
Publicat de Bogdan Comșa, 9 februarie 2016, 16:44
Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a controlat, săptămâna trecută, 160 de obiective din județ.
Inspectorii DSV au trecut pragul a 4 restaurante, 2 cantine, 2 localuri tip fast-food, 9 baruri, un snack bar, 3 măcelării, 6 carmangerii, 20 de laboratoare de cofetărie-patiserie, 16 hipermarketuri, 12 depozite alimentare, 4 depozite de legume fructe, 8 magazine alimentare, o unitate de fabricare a produselor lactate, un centru de prelucrare a laptelui, o unitate de procesare a laptelui, o unitate de preparare a produselor din pește, 3 unități de panificație, 2 depozite de semințe de consum, o unitate de fabricare a sucului in frcute, 7 unități de comercializare a produselor congelate, o unitate de reambalare, o unitate de fabricare a vinului, o unitate de morărit și 56 de ferme de animale.
În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la vânzarea animalelor fără documente sanitar veterinare, refuzul identificării și înregistrării animalelor de către deținători și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.040 de lei și un avertisment.
Au fost confiscate și retrase de la vânzare aproximativ 11 tone de alimente: carne și produse din carne – 7.400 de kilograme, lapte și produse lactate – 1.570 de kilograme, pește și produse din pește – 2.000 kilograme, ouă – 225 de kilograme. Valoarea alimentelor confiscate depășește 100.800 de lei.
Produsele confiscate au fost distruse prin incinerare.