CONSTANȚA: Atenție la carnea de porc! Examenul trichineloscopic vă poate salva viața
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 7 decembrie 2015, 14:15
De la 1 decembrie, de luni până sâmbătă, între orele 8:00-18:00, respectiv, duminică, între 8:00-14, cei interesaţi pot merge la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, dar şi la circumscripţiile acesteia din judeţ, mai exact din Năvodari, Medgidia, Mangalia şi Cernavodă, pentru a efectua examenul trichineloscopic al cărnii de porc, care este obligatoriu.
Examenul poate fi făcut şi în două piete din municipiu, în Griviţei şi Brick.
Totodată, în această perioadă, în tot judeţul Constanţa au fost autorizate 34 de locaţii private deservite de medici cu liberă practică.
Examenul trichineloscopic costă 11,16 lei pentru porcii domestici şi se aplică un tarif dublu în cazul porcilor mistreţi.
Această procedură durează, în medie, 15 minute.
În perioada sărbătorilor de iară, mai exact, între 1 decmbrie şi 15 ianuarie, cinci echipe mixte de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa intensifică numărul controalelor în judeţ.
Vor fi verificate abatoare, târguri de animale vii, hale şi pieţe, magazine mari, precum şi unităţi unde se organizează mese festive.
De asemenea, în această perioadă, Direcţia pune la dispoziţia constănţenilor trei numere de telefon la care pot anunţa orice neregulă întâlnită: 0241.682.417, 0784.577.007, inclusiv call center-ul autorităţii 0.800.826.787.