TULCEA: O elevă din Sibiu a câștigat marele premiu al Olimpiadei naționale de limba engleză
Olimpiada națională de limba engleză a reunit la Tulcea, în perioada 24-28 aprilie, peste 500 de elevi din toată țara.

Publicat de Doina Sirbu, 28 aprilie 2025, 13:59
Ana Sofia Greavu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național ‘Gheorghe Lazăr’ din Sibiu a câștigat, luni, marele premiu al Olimpiadei naționale de limba engleză care constă într-o tabără de studiu în Oxford, Marea Britanie, după ce a obținut cel mai mare punctaj al concursului.
Olimpiada națională de limba engleză a reunit la Tulcea, în perioada 24-28 aprilie, peste 500 de elevi din toată țara și circa 100 de profesori ai acestora, probele desfășurându-se la finalul săptămânii trecute.
‘Nu mi s-a părut că gradul de dificultate a fost mai ridicat decât la județ. Mă așteptam să fie mai greu, dar a fost destul de greu cât să fie interesant. Mi s-a părut că a fost organizată bine. La oral mi-a plăcut foarte mult că profesorii ne zâmbeau, aveau grijă să nu ne streseze prea mult, să obțină răspunsuri cât mai complete’, a declarat, pentru AGERPRES, la finalul premierii, Ana Sofia Greavu.
Președintele executiv al Comisiei naționale de limba engleză, Rodica Cherciu, i-a felicitat în timpul festivității pe toți participanții la olimpiadă.
‘Nivelul a crescut foarte mult. De la edițiile anterioare, când aveam punctaje un pic mai jos, deja bătălia se dă între 9 și 10, într-o foarte mare măsură. Adică peste 70% din copii se bat pe punctaje între 9 și 10, iar acesta cred că este meritul tuturor, și al vostru, și al nostru, și al profesorilor. Ne-a surprins numărul de contestații. Diferențele în proporție de până la 95% au fost de 0,01. Toți ați avut parte de o evaluare corectă, obiectivă și noi ne-am dorit ridicarea gradului de abordare științifică’, a menționat reprezentanta Ministerului Educației și Cercetării, Rodica Cherciu.
Nu toți participanții la olimpiadă au urcat pe podium.
‘Fac engleză de la vârsta de 4 ani și acum m-am încadrat în jumătatea superioară a clasamentului. Olimpiada îmi oferă oportunitatea de a intra la licee mai bune și este o parte foarte bună a unui CV. Vreau să mă mut în străinătate, poate încă de la liceu. Mi-ar plăcea să întorc în Polonia, unde am studiat câțiva ani’, a afirmat Alexandru Zăinescu, elev în clasa a VII-a la Școala generală nr. 178 din București.
Unii profesori însoțitori ai participanților la olimpiadă au apreciat organizarea evenimentului.
‘Am fost impresionată de Tulcea, un orășel micuț, comparativ cu celelalte orașe care au organizat olimpiada, dar totul a decurs impecabil din punctul de vedere al infrastructurii, organizării pe grupuri, tot ceea ce am vizitat ca obiective. Cazările au fost impecabile, meniul a fost foarte bine gândit pentru copii și e mare lucru când ai în responsabilitate atâția copii să știi să-i ții sănătoși atâtea zile, ca să dea randament maxim’, a afirmat însoțitoarea olimpicilor la limba engleză din județul Constanța, profesoara Cornelia Dorobanțu.
Sursă: AGERPRES