CONSTANȚA: Proceduri de expropriere pentru recuperarea spațiilor privatizate din SCJU
Sunt vizate spațiile de la parterul și etajul I din Spitalul Județean, precum și o clădire din curtea unității sanitare, vândute cu ani în urmă unor privați.

Publicat de Adina Sîrbu, 16 aprilie 2025, 15:26
Spitalul de Urgență Constanța face demersuri pentru a-și recăpăta spațiile privatizate în urmă cu mai bine de 15 ani.
Consiliul Județean Constanța a adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre care permite demararea procedurilor de expropriere pentru mai multe cabinete care funcționează la parterul și etajul 1 al sediului principal, dar și pentru o clădire din curtea spitalului.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi, a explicat motivele pentru care se apelează la exproprieri.
Unu la mână: avem deja probleme că nu mai putem trece prin hol, pentru că ne închid ușa, sunt proprietari. Doi: nu putem să extindem aparatura Spitalului Județean în Urgență, pentru că acele spații au fost vândute. Trei și foarte important, noi nu putem să atragem niciun fond să reabilităm acel spital, pentru că nu a rămas în proprietatea Consiliului Județean.
Concret, este vorba despre spații de aproximativ 360 de mp din clădirea principală a unității sanitare, unde funcționează în regim privat cabinete de stomatologie și de tehnică dentară, dar și de o clădire din curtea spitalului unde își desfășoară activitatea un centru de radiologie și imagistică medicală al unei societăți private.
În spațiul de la parter, Spitalul de Urgență vrea să înființeze un serviciu de urgență medicală stomatologică pentru adulți și copii, dar și pentru persoane cu diverse afecțiuni pentru care este nevoie de sedare generală. Acest serviciu este obligatoriu și nu este asigurat, în prezent, la nivelul județului Constanța.
Totodată, în spațiile de la etajul 1 se propune înființarea laboratorului de tehnică dentară aferent serviciului de urgență stomatologie, iar în clădirea din curtea spitalului se dorește mutarea secției de Oncologie a cărei activitate este afectată în prezent de spațiul insuficient.
Redactor: Cătălina Radu