CONSTANȚA: Carne de miel de la producătorii locali, în Piețele Griviței și Tomis III
Programul de comercializare a cărnii de miel este de astăzi, 14 aprilie, până sâmbătă inclusiv, în intervalul orar 8.00 - 17.00

Publicat de Adina Sîrbu, 14 aprilie 2025, 14:32
În municipiul Constanța sunt două piețe autorizate pentru comercializarea mieilor, iar în tot județul un singur centru de sacrificare a cerut și a obținut aprobare de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.
Datele au fost comunicate astăzi, în ședința Colegiului Prefectural, de șefa DSVSA Constanța, Corina Ivanciu, care recomandă achiziționarea produselor pentru masa de sărbătoare doar din locuri autorizate:
În Constanța sunt două piețe agroalimentare autorizate, Piața Griviței și Piața Tomis III, care beneficiază de personal sanitar-veterinar permanent. De asemenea, la nivelul județului Constanța, a cerut aprobare și a obținut un singur Centru de sacrificare, cel de la Cernavodă, din localitatea Seimenii Mici. Recomandăm consumatorilor să consume produse alimentare de origine animală și non-alimentară numai din spații și zone aprobate sau înregistrate sanitar-veterinar.
Potrivit Primăriei Constanța, începând de astăzi, carnea de miel este comercializată în piețele Griviței și Tomis III din municipiu.
Până sâmbătă, 19 aprilie, producătorii locali vând miei în interiorul halelor de lactate din cele două piețe. Vânzarea se face cu respectarea legislației în vigoare, SC Confort Urban asigurând toate condițiile de igienă și siguranță alimentară. De asemenea, medici veterinari de la DSVSA Constanța supraveghează în permanență vânzarea.
Carnea provine de la ferme din Dobrogea, de la miei sacrificați în unități de abatorizare autorizate sanitar-veterinar, iar prețurile sunt stabilite de către producătorii locali.
Programul de comercializare a cărnii de miel este de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00 – 17.00.