Piețele din TULCEA, gata de Paște
Carnea de miel va fi comercializată în două dintre cele trei piețe aflate în administrarea SC Agropiețe Tulcea.

Publicat de Adina Sîrbu, 6 aprilie 2025, 16:38 / actualizat: 7 aprilie 2025, 7:55
Începând din 14 aprilie, piețele din Tulcea devin epicentrul pregătirilor pentru sărbătorile pascale.
Carnea de miel, ouăle proaspete, verdețurile de sezon, cozonacul și pasca îi așteaptă pe cumpărători în Piața Sfântul Gheorghe, Piața Veche și Piața de Vest. Aici ajung, zi de zi, cei mai harnici producători din județ, încărcați cu produse proaspete, numai bune de pus pe masa de Paște.
Cei care vor să evite aglomerația au timp să-și aleagă pe îndelete produsele, piețele fiind deschise zilnic între 8.00 și 19.00, iar sâmbăta și duminica, până la ora 15.00.
Rodica Pascale, director SC Agropiețe Tulcea, într-un interviu pentru Radio Constanța:
Noi administrăm trei puncte de lucru, Piața Sfântul Gheorghe, Piața Veche și Piața din Vest. În fiecare din aceste piețe avem, în această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale, produse specifice. Cu o excepție, până în acest moment, pentru Piața Vest nu avem solicitare de comercializare a carcaselor de miel. Pentru comercializarea acestui tip de carne se solicită niște autorizații speciale. La fel, transportul se face în mijloace de transport autorizate de DSVSA. Nu avem un punct propriu de sacrificare, pentru că și acolo trebuie îndeplinite foarte multe condiții, dar nu deținem spațiul respectiv și nici nu am solicitat Direcției Sanitar-Veterinare un spațiu pentru sacrificare. Carnea care ajunge în piețe este sacrificată în abatoare autorizate.
Controlul sanitar-veterinar este o etapă esențială în acest circuit, după cum precizează Rodica Pascale.
Aceste produse care intră pe piețele tulcene sunt verificate de Direcția Sanitar-Veterinară. De altfel, în Piața Nouă și în Piața Veche avem circumscripții sanitar-veterinare, unde și pentru carnea de miel și pentru ouă și absolut toate produsele care se comercializează în piețele respective au avizul de comercializare, deci sunt verificate de reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare.
Pe lângă carne și ouă, comercianții vin cu o varietate de produse locale, de la verdețuri la ingrediente pentru desert.
În momentul în care preparăm carnea de miel avem nevoie de verdeață. Avem producători autentici de pe întreaga rază a județului Tulcea, deci pot oferi această verdeață. Pentru desertul de la sărbătorile pascale avem societăți de panificație care comercializează cozonac, pască. Plus, pentru cei care vor să-și prepare acasă, avem comercianți care comercializează materia primă, și aici mă refer la brânză proaspătă, smântână și tot ce mai este necesar pentru prepararea acestor produse.
Redactor: Andreea Dorobăț