AUDIO | Efectele expunerii copiilor la rețelele sociale asupra formării timpurii a personalității, tema emisiunii „Dialoguri la zi”
Alec Blenche, autorul seriei de cărți „Călătoriile lui Erus” și inițiatorul proiectului „Educație prin virtuți”, invitatul Mihaelei Andrei în emisiune.

Publicat de Adina Sîrbu, 1 aprilie 2025, 17:04
Copiii încep să folosească rețelele sociale încă de la vârsta de 5 ani, iar cei mai mulți dintre ei stau aproximativ 6 ore în fața dispozitivelor, arată un studiu publicat de Organizația „Salvați Copiii”.
Printre efecte, specialiștii enumeră dezvoltarea deficitară a abilităților sociale, comunicare dificilă și expunerea la un conținut greu controlabil, cu posibile consecințe nedorite în formarea timpurie a personalității.
Formarea unui caracter puternic și frumos este cea mai solidă garanție a reușitei autentice în viață. Acest principiu vechi ar trebui să ghideze educația parentală în fața provocărilor actuale de tot felul, de la expunerea în spațiul virtual, pe rețelele sociale, și până la relații, performanță școlară și orientare profesională.
Prezent astăzi în emisiunea „Dialoguri la zi”, Alec Blenche, autorul programului „Educația prin virtuți”, a explicat cum ceea ce suntem fiecare ca oameni determină ceea ce vor deveni copiii noștri.
Alec Blenche a făcut studii de drept și pedagogie muzicală, dar și-a descoperit adevărata chemare odată cu scrierea și publicarea cărților din seria „Călătoriile lui Erus”. Poveștile sale au devenit un adevărat fenomen și l-au transformat în cel mai citit autor de cărți pentru copii din România.
Mihaela Andrei l-a invitat astăzi să ne împărtășească din experiența sa de tată și de scriitor, să ne vorbească despre valorile în care crede și, mai ales, despre modul în care putem face din copiii noștri oameni adevărați.
Întreaga emisiune poate fi ascultată aici:
Redactor: Mihaela Andrei