AUDIO | Serviciile oferite de medicii SCJU în așteptarea noilor spitale, tema emisiunii „Dialoguri la zi”
Dr. Camer Salim, directorul medical al Spitalului Județean Constanța, și medicul specialist cardiolog Belgin Salim, invitații Lilianei Fustanela.

Publicat de Adina Sîrbu, 26 martie 2025, 16:33
Au trecut doi ani de când constănțenii au fost anunțați că vor fi construite două noi spitale, pe baza unor proiecte concepute de Consiliul Județean și Primăria Constanța, cu fonduri obținute prin PNRR. Ar fi primele unități sanitare de stat ridicate de la zero după Revoluție, dacă nu luăm în calcul spitalul modular din curtea celui de Infecțioase.
În 1969, se deschidea cea mai mare unitate medicală din regiunea de sud-est a României, denumită în prezent Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.
Aproape 4.000 de angajați își desfășoară activitatea în cea mai mare unitate sanitară din Dobrogea, care asigură servicii medicale celor peste 760.000 de locuitori ai județului, preluând și majoritatea cazurilor care depășesc competența altor unități medicale din zonă. Iar pe timp de vară, statisticile arată că Spitalul Județean deservește peste un milion de turiști care vizitează litoralul românesc. O medie de 500 pacienți la fiecare 24 de ore și orice suferință trebuie tratată cu responsabilitate! Permanent sub presiune, medicii și asistenții de la urgență trebuie să gestioneze valul de pacienți care se prezintă zilnic la UPU. Pe de altă parte, pacienții așteaptă uneori și peste 10 ore în triaj și deseori cred că au fost uitați în decor.
Printre cei care zilnic au parte de provocări pentru a salva vieți se află și soții Camer și Belgin Salim. Din noiembrie 2024, Camer Salim este directorul medical al Spitalului Clinic Județean Constanța, cu dublă specializare: medicină de urgență și endocrinologie. Belgin Salim este medic specialist cardiolog, cu o vastă experiență în tratarea afecțiunilor cardiovasculare, în același spital. Reputații medici sunt participanți activi în campanii de educație medicală și prevenție în comunitatea locală.
Cum se recapătă încrederea și respectul în sistemul medical constănțean? Cum poate fi îmbunătățită activitatea în secțiile unde profesează? Cum explică reușita lor în actul medical? Și cum pot fi îmbunătățite serviciile medicale până la apariția unor noi spitale
Aflați din emisiunea „Dialoguri la zi”, realizată astăzi de Liliana Fustanela: