Nereguli grave descoperite de ANPC la restaurantul din Reghin, unde 30 de oameni au făcut toxiinfecție alimentară
Autoritățile au identificat abateri grave de la normele de siguranță alimentară, punând în pericol sănătatea participanților la eveniment.

Publicat de Adina Sîrbu, 9 februarie 2025, 12:53
ANPC a aplicat, în prima fază, amenzi de 25.000 lei restaurantului din Reghin, unde s-au raportat cazuri de toxiinfecţie alimentară.
Pe lângă amendă, comisarii din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, iar cercetările continuă şi duminică, urmând să fie luate măsuri drastice, a afirmat preşedintele ANPC, Cristian Popescu Piedone.
„În urma controlului, autoritățile au identificat abateri grave de la normele de siguranță alimentară, punând în pericol sănătatea participanților la eveniment. Potrivit raportului preliminar întocmit de CJPC Mureș și Bistrița-Năsăud, la unitatea de alimentație au fost descoperite: 45,75 kg de preparate retrase și sigilate, depozitarea alimentelor în răcitoare nespecifice, produse expirate încă din 2022, pastile dezinfectante expirate din 2018, mobilier nespecific și deteriorat în bucătărie, inclusiv echipamente cu rugină. Aceste descoperiri evidențiază lipsa totală a măsurilor de igienă și siguranță alimentară, ceea ce a dus la declanșarea acestui incident major de sănătate publică. Nu vom permite ca asemenea practici să continue!”, a transmis șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone, într-o postare pe Facebook.
Reamintim, preşedintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a dispus, aseară, ca echipe de comisari din Mureş şi Bistriţa să efectueze acţiuni de control la restaurantul unde a avut loc Balul Însuraţilor din Reghin, la care au participat peste 350 de oameni, după ce aproape 40 dintre ei au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară.
Dintre cele 30 de persoane transportate la CPU a Spitalului din Reghin, una singură mai era internată în această dimineață, cu o stare bună de sănătate.