Prima pagină » Ştiri » La nivelul UE, riscul de sărăcie a afectat în medie 16,2% din populație
La nivelul UE, riscul de sărăcie a afectat în medie 16,2% din populație
În regiunea Sud-Est, care cuprinde și județele Constanța și Tulcea, riscul de sărăcie se apropia de 27 de procente, aproape dublu față de media europeană și de 13 ori mai mare în comparație cu Bucureștiul.
Diferente uriașe de dezvoltare între Capitală și Dobrogea. Astfel, la nivel european, bucureștenii au fost cel mai puțin expuși riscului de sărăcie, în 2023, conform unui raport Eurostat.
Potruvit sursei citate, doar 2,1% dintre locuitorii din regiunea București-Ilfov au fost expuși riscului de sărăcie, cel mai mic procent din Uniunea Europeană. La nivelul UE, riscul de sărăcie a afectat în medie 16,2% din populație. În același timp, însă, în regiunea Sud-Est, care cuprinde și județele Constanța și Tulcea, riscul de sărăcie se apropia de 27 de procente, aproape dublu față de media europeană și de 13 ori mai mare în comparație cu Bucureștiul. După București-Ilfov, regiunile cu cele mai scăzute procente de persoane expuse riscului de sărăcie au fost, anul trecut, provincia Bolzano din Italia (cu 3,1%) și provincia Oost-Vlaanderen din Belgia (cu 5,4%). De cealaltă parte, cele mai afectate regiuni au fost Guyana (un teritoriu din America de Sud, care aparține de Franța) cu 53%, Calabria, din Italia cu peste 40% și Sicilia, tot din Italia, cu 38%.