AUDIO | TULCEA: Cursuri gratuite de înființare a Punctelor Gastronomice Locale în Deltă
Aceste entități contribuie la păstrarea tradițiilor locale și la creșterea numărului de turiști în extrasezon.
Publicat de Adina Sîrbu, 3 decembrie 2024, 19:48
Peste 70 de tulceni din Murighiol și localitățile învecinate au participat la un curs gratuit de înființare a Punctelor de Gastronomie Locală, organizat de Agenția Națională a Zonelor Montane, în parteneriat cu Asociația Dunavăț – Natură, Oameni, Tradiții din Dunavățu de Sus.
Ciprian Ulianov, președintele asociației tulcene, a declarat, în interviul realizat de Andreea Dorobăț, că ideea cursului a venit drept răspuns la cererea tot mai mare din partea comunității locale, după ce formări similare au avut loc și în alte zone din Deltă. De altfel, din cele peste 450 de PGL din țară, 50 se află în județul Tulcea.
El speră că o creștere a numărului unor astfel de entități va ajuta la păstrarea tradițiilor locale și va atrage mai mulți turiști în extrasezon: