TULCEA: Unii operatori de turism le oferă oaspeților preparate tradiționale chiar și în timpul iernii
Majoritatea PGL-urilor din județ sunt închise iarna.
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 26 noiembrie 2024, 21:17
La Sarichioi, un Punct de Gastronomie Locală organizează, în fiecare duminică, prânzuri pescărești tradiționale pe o terasă închisă și încălzită.
Majoritatea PGL-urilor din județ sunt închise iarna, dar unii tulceni consideră că deschiderea unor asemenea structuri va duce la prelungirea sezonului turistic.
Mihai Baciu, proprietar al unei agenții de turism:
Pentru unii locuitori ai satelor din deltă PGL-urile reprezintă o soluție pentru a păstra identitatea culturală a zonei.
Dragoș Andrei, bucătar profesionist, născut în Murighiol:
Potrivit Registrului Național al Punctelor Gastronomice Locale, în județul Tulcea sunt înființate peste 50 de PGL-uri.
Reporter – Andreea Dorobăț