Proprietarii apartamentelor racordate la sistemul centralizat ar trebui să aibă facturi mai mici la întreținere, dacă apa caldă sau căldura furnizate nu ating parametrii normali
Oamenii trebuie să știe că atunci când sunt le încălcate nişte drepturi, este bine să reacţioneze şi să se adreseze instituţiilor statului, nu să aștepte rezolvarea situației de la sine.
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 31 octombrie 2024, 17:33
Proprietarii apartamentelor racordate la sistemul centralizat ar trebui să aibă facturi mai mici la întreținere, dacă apa caldă sau căldura furnizate nu ating parametrii normali, a declarat preşedintele Ligii Naţionale a Asociaţiilor de Proprietari, Mihai Mereuţă.
Oamenii trebuie să știe că atunci când sunt le încălcate nişte drepturi, este bine să reacţioneze şi să se adreseze instituţiilor statului, nu să aștepte rezolvarea situației de la sine:
Dacă pornim de la premisa că există avarii, că există distanțe mari pe care agentul termic le parcurge de la sursă până la consumator până s-or da în funcțiune noile CET-uri despre care se vorbește, putem solicita o scădere de factură pe perioada când parametrii nu sunt îndepliniți și atunci când sunt încălcate niște drepturi, să reacționezi, să faci reclamații, să te adresezi instituțiilor statului. Toți care simt că au drepturile încălcate trebuie să acționeze. Așa se schimbă ceva.
Și la Constanța, avariile dese apărute în sistemul de distribuție a agentului termic provoacă nemulțumire în rândul populației și lasă adesea fără apă caldă și căldură cartiere întregi din oraș.
Primele etape din programul de reabilitare a rețelelor de distribuție s-au încheiat, iar mare parte din rețeaua de transport a agentului primar a fost modernizată, a anunţat recent directorul Termoficare Constanța, Liviu Popa.
Între timp, municipalitatea a început construirea unei noi surse de încălzire pe bază de cogenerare.
Termenul de finalizare a lucrărilor a fost estimat pentru iunie 2026, a precizat directorul Termoficare.
Liviu Popa, directorul societății Termoficare Constanța, ne-a declarat că pe plan local este exclusă posibilitatea unei suprataxări de acest fel, întrucât fiecare bloc deține un contor care înregistrează exact cantitatea de energie primită, resimțită în temperatura agentului termic.
În acest mod, facturile se calculează proporțional cu temperatura apei calde și a căldurii furnizate fiecărui consumator.
Sursa – RRA/Cristna Ghelasie