Sesiunea de înscriere în programul „Casa Verde Fotovoltaice 2024” pentru Regiunea Sud-Est
Publicat de Adina Sîrbu, 2 octombrie 2024, 08:52 / actualizat: 2 octombrie 2024, 11:59
Un număr de 8.091 de persoane fizice din regiunea de Sud-Est a României au depus, miercuri, dosare de finanţare în Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu.
„Astăzi, 2 octombrie 2024, ora 10.00, a avut loc sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Sud-Est – judeţele judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea. Bugetul de 242.730.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 8.091 de persoane fizice”, potrivit sursei citate.
Joi, 3 octombrie, de la ora 10.00, se va deschide sesiunea de finanţare dedicată regiunii Sud-Muntenia (judeţele: Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), pentru care a fost alocat un buget de 321 milioane de lei.
Potrivit Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, programul de anul acesta este cu atât mai atractiv cu cât, în premieră, sunt finanțate şi instalaţiile de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice. În acelaşi timp, subvenţia a crescut la 30.000 de lei, ceea ce reprezintă un sprijin consistent pentru viitorii prosumatori.
Sesiunea 2024 de finanţare pentru înscrierea solicitanţilor persoane fizice în cadrul Programului „Casa Verde Fotovoltaice” se va derulează în perioada 27 septembrie – 8 octombrie, cu etape de câte o zi pentru fiecare regiune sau până la epuizarea bugetului aferent fiecărei regiuni, a anunţat AFM.
Solicitanţii se vor înscrie personal în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice 2024” prin intermediul aplicaţiei informatice.
Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.
Sursă și foto: AFM/ Redactor: Adina Sîrbu