CONSTANȚA: Procesiune cu moaştele Sfinţilor Doborogeni, în prima zi a anului bisericesc
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 1 septembrie 2024, 16:25
Credincioşii ortodocşi de la malul mării sunt aşteptaţi, duminică, în prima zi a anului bisericesc, la procesiunea de cinstire a Sfântului Dionisie cel Smerit şi a tuturor Sfinţilor Dobrogeni.
Conform Arhiepiscopiei Tomisului, la ceremonia ce va fi condusă de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi Preasfinţitul Părinte Visarion, episcopul Tulcii, vor fi purtate pe mai multe străzi din municipiul Constanţa moaştele Sfinţilor Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip, aduse de la mănăstirea Cocoş, moaştele Sfinţilor de la Adamclisi, moaştele Sfinţilor Dasie şi Emilian de la Durostorum, aduse de la mănăstirea ‘Sf. Ioan Botezătorul’ din Lipniţa şi moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion, de la Catedrala arhiepiscopală din Constanţa.
‘Vor fi înălţate rugăciuni pentru pace în ţară şi unitatea românilor, pentru cei bolnavi, pentru ca Dumnezeu să le dăruiască profesorilor şi elevilor duhul înţelepciunii şi luminarea minţii. Procesiunea este o mărturisire a credinţei noastre ortodoxe, este o recunoaştere a sfinţeniei celor ce au pătimit pe pământul Dobrogei (Sciţia Minor), mărturisindu-L pe Dumnezeu. Participarea la această procesiune este cel mai frumos gest creştinesc prin care le putem arăta copiilor şi tinerilor adevăratele valori spirituale ale neamului nostru’, au transmis, miercuri, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Arhiepiscopiei.
Procesiunea va începe la ora 17,00 şi se va desfăşura pe traseul: Catedrala arhiepiscopală ‘Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel’ – Bulevardul Regina Elisabeta, stânga la Comandament – Remus Opreanu – str. Revoluţiei 1989 – M. Aurelius – str. Aristide Karatzali (popas de rugăciune la biserica Greacă) – str. Mircea cel Bătrân (popas de rugăciune în parcarea de la Biblioteca Judeţeană) – stânga Bulevardul Mamaia – stânga str. Răscoalei (popas de rugăciune în curtea Colegiului Naţional Pedagogic ‘Constantin Brătescu’) – stânga Bulevardul Ferdinand – dreapta Tomis (popas de rugăciune la Prefectură) cu traversare la statuia Lupoaică, înainte până la Colegiul Naţional ‘Mihai Eminescu’ (popas de rugăciune), stânga str. Sulmona – dreapta Marcus Aurelius – str. Revoluţiei din 1989 – dreapta Crângului – stânga str. Arhiepiscopiei – oprire la Catedrală.
Sursa – Agerpres / redactor – Daniel Țăndăreanu