TULCEA: Calitatea apelor naturale de îmbăiere, excelentă
Publicat de Doina Sirbu, 5 iulie 2024, 10:27
Calitatea apelor naturale de îmbăiere din zonele amenajate de autorităţile locale şi verificate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din judeţul Tulcea este excelentă, arată rapoartele făcute publice pe site-ul instituţiei.
Zonele amenajate de autorităţile locale cu ape naturale a căror calitate este monitorizată de DSP sunt lacul Ciuperca, municipiul Tulcea, precum şi plajele de la Marea Neagră din Sulina, Sfântu Gheorghe şi Gura Portiţei, ultimele fiind considerate plaje sălbatice, unde camparea este interzisă, potrivit regulilor Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
Specialiştii DSP Tulcea monitorizează de la începutul lunii mai calitatea apelor naturale de îmbăiere din zonele amenajate pentru public, iar potrivit indicatorilor verificaţi apa naturală de îmbăiere din zonele respective se încadrează în categoria apelor „excelente”, iar îmbăierea este permisă, conform legislaţiei în vigoare.
Directorul DSP, Carmen Caloianu, a precizat pentru AGERPRES că verificarea calităţii apelor naturale de îmbăiere din zonele amenajate este un proces continuu în sezonul estival.
Autorităţile le recomandă turiştilor care vizitează Delta Dunării să nu se îmbăieze în ape naturale decât în locurile amenajate, să-i lase pe copii să înoate doar dacă sunt supravegheaţi şi să anunţe autorităţile atunci când cineva din apropierea lor se află în pericol.
Sursă: AGERPRES / Redactor online: Doina Sîrbu / Foto: arhivă