Legumele și fructele românești, la control
Publicat de Adina Sîrbu, 3 iunie 2024, 08:40
Autoritatea Naţională Fitosanitară va efectua în acest cu 42% mai multe probe de laborator la legumele şi fructele din producţia autohtonă, comparativ cu anul trecut, în vederea verificării conformităţii acestor produse, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Astfel, până la finele lui august, numărul de probe care vor fi verificate a fost suplimentat cu 181, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Vor fi verificate 615 probe, prelevate atât din pieţele bucureştene, cât şi din cele aflate în fiecare reşedinţă de judeţ, pentru: tomate, castraveţi, ardei, cireşe, căpşune, caise, pepeni şi zmeură.
De asemenea, ANF derulează, de la finele lunii mai, acţiunea „Cireaşa şi Căpşuna”, controlul urmând să se desfăşoare până la data de 5 iulie.
În cadrul acestei acţiuni, sunt prelevate pentru analize de laborator 214 probe de cireşe şi căpşune în plus faţă de Programul Naţional de Monitorizare, în scopul verificării conformităţii și asigurării că fructele nu prezinta niciun risc pentru consumatori.
Sursă: AGERPRES/ Redactor: Adina Sîrbu/ Foto: Freepick