AGENDĂ ELECTORALĂ | Alegeri locale şi europarlamentare
Publicat de Doina Sirbu, 25 mai 2024, 18:36
Alegeri locale
Candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Horia Constantinescu, a fost prezent, astăzi, la Târgul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, organizat la Pavilionul Expozițional. În prezența conducerii Ministerului Economiei și Turismului, Constantinescu a subliniat necesitatea elaborării unui act normativ care, potrivit candidatului social democrat, ar aduce în legalitate activitatea de pe faleză și de pe plajă.
“În urmă cu mai bine de un an, împreună cu domnul ministru, am lansat operațiunea “La pas pe litoral”. A fost momentul în care am transmis și celorlalte autorități, Inspectoratului de Stat în Construcții, reprezentanții Apelor Române, necesitatea elaborării unui proiect care să aducă în legalitate întreaga activitate de pe plajă și de pe faleze, acolo unde aceasta, din păcate, a rămas într-o zonă de ceață incertă”, a declarat Horia Constantinescu.
Preotul Valentin Berechet, candidat independent pentru funcția de primar al municipiului Constanța, s-a aflat astăzi pe faleza din zona Cazinoului, pentru a discuta cu alegătorii.
Potrivit unui comunicat primit la redacție, candidatul independent la Primăria Constanța, Valentin Berechet, îi invita pe oameni să vină cu întrebări, propuneri și sugestii privind dezvoltarea orașului.
Respect față de cetățean și dezvoltarea municipiului Constanța – sunt lucrurile despre care a vorbit, la depunerea candidaturii pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Ovidiu Cupșa, candidat din partea formațiunii AUR.
“Eu, Ovidiu Cupşa, și echipa de la AUR suntem singura alternativă viabilă pentru o schimbare în Constanța. O schimbare care să aducă respect față de cetățean, o schimbare care să aducă transparență în cheltuirea banului public, un program de administrare locală care să aducă dezvoltare și bunăstare Constanţei”, a declarat Ovidiu Cupşa.
Șase candidați s-au înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Medgidia, la alegerile din 9 iunie.
Aceștia sunt Luchian Alin-Mihai – din partea Alianței pentru Unirea Românilor, Luminița Vlădescu de la PSD, Valentin Vrabie – PNL, Nanu Florin din partea Partidului S.O.S. România, Ibram Chenan – Uniunea Democrată Tătară/Alianța pentru Medgidia și Vlăduț Manuel-Vasile, de la Partidul Alternativa Dreaptă.
Alegeri europarlamentare
Mecanismul pentru interconectarea Europei se concentreazã în acest moment în principal pe decarbonizarea transporturilor și secundar pe dezvoltarea rețelelor de infrastructurã, afirmă candidatul AUR pentru Parlamentul European, Georgiana Teodorescu. Ea consideră cã lucrurile ar trebui sã se întâmple invers, și anume sã ne ocupăm de drumuri, șosele şi autostrãzi.
“Sunt două fonduri pentru care a aplicat România în acest moment în ceea ce privește partea de componentă militară, care vizează și dezvoltarea infrastructurii naționale în scop militar, și acestea sunt pentru podul de la Ungheni, de peste Prut și cel de-al doilea pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din portul Constanța-Valu lui Traian. Acestea vor fi aprobate. Problema este că nu este suficient. Pe noi cel mai mult și mai mult ne interesează lipsa autostrăzilor. Asta este principala problemă pe care o are România în acest moment”, a declarat Georgiana Teodorescu.
Candidatul Partidului Umanist Social Liberal pentru Parlamentul European, Daniel Ionașcu, consideră că infrastructura naționalã în raport cu cea europeană este o prioritate de nivel maxim. El afirmă că prima măsură pentru dezvoltarea acestei infrastructuri o r eprezintă absorbția de fonduri europene.
“Mă refer la trenuri de mare viteză în care să pot merge de la București la Paris, indiferent unde schimb lucrurile acestea. Deci, cu siguranță infrastructura este o prioritate, pentru că Europa are și ce oferi din punct de vedere turistic, dar și din perspectiva conexiunilor care sunt necesare pentru oameni în viața de zi cu zi, implicit pentru muncă sau pentru alte lucruri. Noi trebuie să avem o infrastructură foarte serioasă pentru toate necesitățile civile”, a spus Daniel Ionașcu.
Siegfried Mureşan, candidatul Alianţei PSD PNL la Parlamentul European, crede că România trebuie să aibă în structurile europene reprezentanţi care să-i apere interesele. El a invitat alegătorii vă voteze lista acestei alianţe electorale.
“Rugăm toți oamenii care au încredere în Partidul Național Liberal să voteze candidații Partidului Național Liberal. Aceștia vor asigura o reprezentare puternică, justă, proeuropeană a României în Parlamentul European, în cea mai importantă familie de partide politice și vor fi în familia politică care va conduce majoritatea în următorii 5 ani. Va fi o majoritate proeuropeană, cum am spus, alături de celelalte partide proeuropene”, a declarat Siegfried Mureşan.
Eurodeputatul REPER, Dragoş Pâslaru, îşi doreşte un nou mandat la alegerile europarlamentare din 9 iunie. El atrage atenţia că este nevoie de o politică industrială cu direcţii clare de acţiune.
“Noi, la REPER, spunem că da, trebuie să alegi sectoarele, trebuie să spui care sunt sectoarele pe viitor, pentru că, dacă nu faci chestia asta și o lași, hai că lasă piața să se descurce, ajungi să concurezi cu țări care bagă subvenții publice masive în sectoarele alea și tu rămâi în România un atelier de piese de schimb. Eu vreau ca să folosim fondurile europene și fondurile publice în general pentru o politică industrială în care să stabilim niște direcții”, a precizat Dragoş Pâslaru.
Cristina Prună, candidatul Alianţei Dreapta Unită la alegerile europarlamentare din 9 iunie, susţine că investiţiile, în special în zona energiei regenerabile, sunt cheia pentru scăderea preţurilor. Ea atrage atenţia că, la nivel global, există perspective de creştere a consumului de energie.
“Criza energetică a fost o criză a ofertei de energie, faptul că nu producem suficient aici, în Uniunea Europeană. Am stopat importurile de gaz rusesc, dar totuși am văzut acest deficit și faptul că Uniunea Europeană a fost prea mult și și-a crescut prea mult dependența de gazul rusesc. Răspunsul e simplu: trebuie să producem mai mult”, a declarat Cristina Prună.
Redactor: Valentin Lungeanu / Editor online: Doina Sîrbu