AGENDĂ ELECTORALĂ | Alegeri locale şi europarlamentare
Publicat de Doina Sirbu, 25 mai 2024, 10:38
Într-o nouă postare pe o rețea de socializare, Felicia Ovanesian – candidat independent pentru funcția de primar și cea de consilier în cadrul Consiliului Local Constanța – își arată preocuparea față de îmbunătățirea transportului public din municipiu.
În acest sens, Ovanesian susține că toată flota de autobuze vechi și poluante trebuie schimbată cu autobuze electrice, astfel că fiecare constănțean trebuie să beneficieze și să se bucure de aceleași condiții optime de călătorie, iar traseele ar trebui adaptate dinamicii constănțenilor. Felicia Ovanesian mai afirmă în postarea sa că trebuie reanalizată aprofundat posibilitatea reintroducerii tramvaielor.
Eugen Terente, candidat Alianța Dreapta Unită la Președinția Consiliului Județean Tulcea, susține că își dorește să fie parte din modernizarea județului Tulcea.
El face referire atât la infrastructura de transport, mediul mai curat și serviciile publice decente dar și la promovarea unor mentalități de acceptare și incluziune socială a celor pierduți în decalajul economic și cultural. Eugen Terente spune că va încerca să atragă fonduri europene pentru a înființa centre de îngrijire destinate vârstnicilor singuri și centre de incluziune și recuperare pentru copiii și adulții cu dizabilități.
În urma tragerii la sorți efectuate la Biroul Electoral Județean Constanța în vederea stabilirii ordinii pe buletinele de vot a candidaturilor depuse pentru alegerile locale, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța și listele de consilieri județeni, ordinea pe buletinul de vot va fi următoarea:
- Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor
- Partidul Naţional Liberal
- Partidul Social Democrat
- Partidul S.O.S. România
- Partidul Alternativa Dreaptă
- Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-FORTA DREPTEI
- Partidul Ecologist Român
- Partidul Umanist Social Liberal
Pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie, vor fi organizate aproximativ 19 mii de secţii de votare în toată ţara. Dacă la alegerile pentru Parlamentul European, cetăţenii români pot vota oriunde, în ţară sau în străinătate, pentru alegerile locale, îşi pot exercita dreptul de vot doar la secţiile unde sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa.
Există şi o condiţie: viza de stabilire a reşedinţei, aşa-numita viză de flotant, să fi fost obţinută cu mai mult de 60 de zile înaintea datei alegerilor. La Constanţa, pe site-ul Primăriei municipiului, secţiunea Anunţuri, găsiţi delimitarea, numerotarea şi stabilirea tuturor sediilor secţiilor de votare de pe raza municipiului Constanţa, organizate cu ocazia alegerilor din 9 iunie. Prin dispoziţie de primar, au fost relocate secţiile de votare numerele: 14, 15, 208, 209, 210, 181 şi 182.
Redactor: Gabriel Afuz / Editor online: Doina Sîrbu