Ascultă Radio România Constanța Live

AGENDĂ ELECTORALĂ | Alegeri locale şi europarlamentare

stiri electorale agenda electorala noua

Publicat de Doina Sirbu, 23 mai 2024, 20:01

Alegeri locale

Candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Constanța, Stelian Ion consideră că este necesar ca la Constanța să fie înființat un centru medical de permanență.

Această unitate pilot ar trebui să preia cazurile medicale care nu necesită prezentarea la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Stelian Ion spune că statistica arată că multe dintre prezentările la urgență pot fi rezolvate într-un centru aparținând asistenței medicale primare sau secundare. Deschiderea unei asemenea facilități va reduce considerabil presiunea asupra Unității de Primiri Urgențe și va îmbunătății calitatea serviciilor medicale din municipiul Constanța – consideră Candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Constanța, Stelian Ion. Programul de guvernare locală al candidatului Alianței Dreapta Unită la Primăria Constanța, Stelian Ion, poate fi citit integral pe site-ul stelianion.ro.


Prezent la deschiderea oficială a Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din domeniul Horeca, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, candidatul Partidului Umanist Social Liberal pentru al doilea mandat la conducerea instituției, a subliniat importanța IMM-urilor.

„Economia românească fără IMM-uri nu poate performa. Dacă ne uităm în statisticile date de INS, vedem cam care este ponderea în economia românească a acestor IMM-uri. De cele mai multe ori, legislația nu i-a ajutat. De cele mai multe ori atitudinea autorităților n-a fost cea corectă față de IMM-uri, dar dacă vom înțelege cu toții să fim suporteri, să fim cu toții împreună, vom putea să punem în valoare elementul esențial – resursa umană şi bogăţiile naturale pe care ni le-a dat Dumnezeu”, a declarat Mihai Lupu.

Târgul se desfășoară la Pavilionul Expozițional Constanța, clădire aflată în administrarea Consiliului Județean.


Felicia Ovanesian – candidat independent pentru funcția de Primar și cea de consilier în cadrul Consiliului Local Constanța – susține că este preocupată și de acea categorie de cetățeni – de toate vârstele – care practică mersul pe bicicletă.

„Bicicliștii trebuie încurajați!, spune ea iar programul Bike Sharing, adică bicicletele gratuite puse la dispoziție constănțenilor, trebuie reluat imediat pe baze noi, corecte. Felicia Ovanesian mai propune dezvoltarea rețelei de piste de biciclete și crearea unei piste pe ruta Palazu Mare – Constanța, în ambele sensuri.


Alegeri europarlamentare

Echipa social – democraţilor din viitorul Parlament European va susţine respectarea drepturilor muncitorilor români care lucrează în străinătate, un nou proiect european pentru continuarea procesului de extindere, dar şi stoparea practicilor de dublu standard, spune senatorul PSD Vasile Dâncu.

„Voi lupta în Parlamentul European ca exodul creierelor să primească compensaţii, ţările care au pierdut forţă de muncă în ultimii ani. Un alt lucru care ţine de echitate în Europa este dublul standard. S-a constatat în câteva anchete din industria alimentară că sunt produse care au altă compoziţie sau altă compoziţie care este scrisă pe etichetă decât cea din ţările din Vest, ţările de origine. Noi va trebui în continuare să ne luptăm pentru ca să nu existe acest dublu standard între vestul şi estul Europei”, a spus Vasile Dîncu.

La alegerile europarlamentare din 9 iunie, Vasile Dîncu este candidat din partea Alianţei PSD-PNL.


Europarlamentarul Dacian Cioloș ocupă primul loc pe lista de candidați ai partidului REPER pentru Parlamentul European.  În cadrul seriei de evenimente AGORA REPER, Dacian Ciolos le-a prezentat brașovenilor proiecte pentru viitoarea legislatură europeană, unul din ele privind integrarea deplină a României în Spaţiul Schengen.

„Am spus în urmă cu 5 ani că ne dorim ca România să intre în Schengen, să scape de Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție și eu mă bucur că România, astăzi, nu mai are acel Mecanism de Cooperare și Verificare și că cel puțin cu un picior a intrat în Schengen, chiar dacă din punctul meu de vedere se putea mult mai bine, noi puteam să fim pe deplin în Schengen, dacă guvernanții noștri știau să negocieze”, a declarat Dacian Cioloş.


Pentru un nou mandat de eurodeputat candidează Eugen Tomac pe listele Alianţei Dreapta Unită. El consideră că trebuie luate măsuri de sprijin pentru copiii românilor din Diaspora şi atrage atenţia că în stăinătate se nasc mai mulţi copii decât în ţară.

 „Statul român trebuie să vină cu un pachet de măsuri îndrăznețe pentru a le oferi copiilor români născuți în afara României, burse de studiu, fie pentru cele liceale, fie pentru învățământul superior. La ora actuală, din păcate, angajamentele pe care le are statul român în relația cu cei aproape 4,5 milioane de cetățeni români care muncesc sau locuiesc pe perioadă nedeterminată în diferite state ale Europei, inclusiv aici, în Italia, este destul de modestă și nu încurajează cu nimic revenirea acasă”, a declarat Eugen Tomac.

Declaraţia a fost făcută la o întâlnire cu românii din Italia.


Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR, continuă prezentarea candidaților la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Oana Macarie, medic voluntar în cadrul Caravanei medicale AUR, a vorbit la o întâlnire cu alegătorii din Târgu Mureş despre avantajele sistemului medical din Franţa pe care l-a cunoscut în cei cinci ani în care a lucrat ca medic specialist. În opinia sa, unele prevederi ar putea fi implementate și la noi.

„Rambursarea cheltuielilor de sănătate ale unui pacient asigurat sunt asumate în integralitate de către stat. Pacientul poate să meargă la un medic de familie în absolut orice tip de urgență. Cheltuielile sunt suportate de către stat. Pacientul nu este nevoit să aștepte pentru investigații și tratamente în funcție de fondurile alocate de Guvern și nici nu trebuie să fie orientat către sistemul privat pentru a beneficia de servicii mai rapide, contra cost”, a spus Oana Macarie.


Partidul S.O.S. România şi-a lansat programul pentru alegerile europarlamentare.  Diana Şoşoacă, prima pe lista formaţiunii, spune că se va implica în obţinerea de fonduri europene pentru construcţia de autostrăzi, sisteme de irigaţii, dar şi a Canalului Dunăre-Bucureşti.

Ea îşi propune să facă demersuri pentru dezvoltarea portului Constanţa, pentru a deveni cel mai important din Europa, se precizează într-un comunicat al formațiunii politice.


Ministerul Afacerilor Externe a finalizat expedierea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României a materialelor necesare votării, pentru distribuirea acestora către secţiile care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie.

Pentru buna desfăşurare a procesului electoral în afara ţării au fost trimise peste două milioane şi jumătate de buletine de vot, aproape 8.500 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”, aproximativ 2,3 milioane de timbre autocolante care certifică – pe documentele alegătorilor – participarea la vot, de asemenea 915 ştampile de control, care este şi numărul de secţii de votare organizate în străinătate. Lista acestora poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului de Externe.

Redactor: Gabriel Afuz / Editor online: Doina Sîrbu

 

TULCEA: O pisicuță cât o palmă a fost salvată de pompieri
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 15:44

TULCEA: O pisicuță cât o palmă a fost salvată de pompieri

Miți este „vedeta” acestei zile, cea pentru care a sunat alarma în curtea unității de pompieri din municipiul Tulcea. Se știe că pisicile...

TULCEA: O pisicuță cât o palmă a fost salvată de pompieri
Schemă de ajutor de stat pentru fermierii afectați de secetă
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 15:27

Schemă de ajutor de stat pentru fermierii afectați de secetă

Comisia Europeană a aprobat astăzi o schemă de ajutor de stat pentru agricultorii români afectaţi de secetă. Fondurile, în valoare de 400 de...

Schemă de ajutor de stat pentru fermierii afectați de secetă
TULCEA: Primarii și aleșii locali din 20 de comune și orașe din județ au depus jurământul
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 15:04

TULCEA: Primarii și aleșii locali din 20 de comune și orașe din județ au depus jurământul

Primarii și aleșii locali din 20 de comune și orașe din județul Tulcea au depus jurământul până în prezent, potrivit Prefecturii Județului...

TULCEA: Primarii și aleșii locali din 20 de comune și orașe din județ au depus jurământul
Fundașul Radu Drăgușin revine ca titular în Europa League după suspendare
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 14:42

Fundașul Radu Drăgușin revine ca titular în Europa League după suspendare

...

Fundașul Radu Drăgușin revine ca titular în Europa League după suspendare
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 14:30

CONSTANȚA: Timpi mari de așteptare la Camera de Gardă a Spitalului de Boli Infecțioase

Măsuri pentru reducerea timpului de așteptare la Camera de Gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Conducerea unității...

CONSTANȚA: Timpi mari de așteptare la Camera de Gardă a Spitalului de Boli Infecțioase
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 14:23

Novak Djokovic nu va concura la turneul Masters de la Paris 2024

...

Novak Djokovic nu va concura la turneul Masters de la Paris 2024
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 14:20

VIDEO | Studenții și elevii Academiei Navale și Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus jurământul

Studenții și elevii din anul I ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale...

VIDEO | Studenții și elevii Academiei Navale și Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus jurământul
Actualitate joi, 24 octombrie 2024, 13:36

Tenismena Jaqueline Cristian a fost eliminată din turneul de la Guangzhou

...

Tenismena Jaqueline Cristian a fost eliminată din turneul de la Guangzhou