AGENDĂ ELECTORALĂ | Alegeri locale și europarlamentare
Publicat de Adina Sîrbu, 13 mai 2024, 10:42
Costin Răsăuțeanu, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale a PSD Constanța, candidat pentru un nou mandat în Consiliul Local Municipal, a prezentat, ieri, mai multe proiecte care poartă semnătura sa:
Costin Răsăuțeanu:
Am venit cu programul bebe-trusou, acel sprijin financiar de 2.000 de lei pentru un nou-născuți, pentru familiile tinere, am inițiat pentru prima oară în țară un program de sprijinire a celor care suferă de depresie, o boală extrem de gravă, vizibilă. Am propus înființare a 4 centre de asistență medicală și recuperare pentru vârstnici, am propus, de asemenea, și am reînviat proiectul Șoselei de coaste, care să prevadă o promenadă, am propus proiecte de construire a unor pasaje rutiere.
Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment de lansare a candidaților PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța. Aceștia sunt Horia Constantinescu, respectiv medicul Cătălin Grasa.
______________
Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, este convins că Stelian Ion, colegul său de alianță, va fi noul primar al municipiului Constanța.
Declarația a fost făcută sâmbătă, la Constanța, în cadrul unui eveniment în care Stelian Ion și-a lansat candidatura.
Cu acest prilej, el a criticat împrumuturile contractate de Guvern, despre care spune că vor împovăra țara.
Eugen Tomac:
Eu sunt absolut convins că Stelian Ion va fi viitorul primar al municipiului Constanța. De la 1 ianuarie până la 1 mai, Guvernul Ciolacu s-a împrumutat cu peste 15 miliarde de euro. Ca să aveți un grad de comparație, prin PNRR aduceam un împrumut de 15 miliarde de euro cu dobândă foarte scăzută. Acești oameni, însă, împrumută acum cu dobânzi uriașe, iar prin aceste împrumuturi ne fură viitorul.
______________
La alegerile din 9 iunie, alegătorii vor primi, intrarea în secțiile de votare, 5 buletine de vot – 4 pentru aleșii locali și unul pentru parlamentarii europeni.
Biroul Electoral Central reamintește că legea interzice folosirea mesajelor sau a sloganurilor cu caracter discriminatoriu și a mesajelor de incitare la ură și intoleranță, precum și a oricăror forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă ori etnică.
Instituția atrage atenția și asupra denaturării sau manipulării informațiilor pe parcursul campaniei.
Sunt reguli mai stricte și pentru afișajul electoral – bannerele și afișele trebuie să aibă un format standard, prezentate numai în spațiile puse la dispoziție de primării.
Redactor: Gabi Afuz