AGENDĂ ELECTORALĂ | Alegeri locale și europarlamentare

Publicat de Adina Sîrbu, 12 mai 2024, 10:51
Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, medicul Cătălin Grasa, consideră că își va putea fructifica experiența de fost manager al Spitalului Județean odată ajuns în funcția pe care o țintește la apropiatele alegeri locale.
Sâmbătă, în cadrul unui eveniment de lansare a candidaturii sale, Cătălin Grasa a declarat că trebuie ridicată calitatea serviciilor medicale în toate unitățile medicale din județ:
Avem pentru ce lupta, pentru că, în timp, am demonstrat că se poate face ceva pentru constănțeni și am demonstrat-o pentru zona de sănătate. Și pot să fructific acest lucru, din poziția de președinte al Consiliu Județean, aducând proiecte, fiind alături de Guvern și fiind alături de constănțeni. Constănțenii merită, dar ei merită mult mai mult și atunci eu cred că se poate să ridicăm nivelul calității actului medical și în toate spitalele, orășenești, municipale, din județ și să ne îndreptăm și către zona rurală. Este foarte important să încercăm să venim lângă constănțeni, nu numai pe zona de sănătate, și pe zona de educație, cultură, turism, avem potențial.
_____________________________________
Stelian Ion, președintele USR Constanța și candidat din partea Alianței Dreapta Unită la Primăria Constanța, și-a prezentat sâmbătă oferta electorală, în cadrul unui eveniment organizat la Centrul ”Jean Constantin”.
Educația, calitatea marilor proiectele de infrastructură, traficul rutier și locurile de parcare sunt câteva dintre punctele centrale de pe agenda sa de campanie.
Educația este pe primul plan. Să oferim o șansă copiilor noștri să nu mai plece din orașul nostru. Noi vom construi două grădinițe, o școală, o creșă. Foarte important este să terminăm aceste șantiere, să supraveghem atent lucrările și să fie niște lucrări de calitate. Avem proiect de parcare subterană la Casa de Cultură, câteva proiecte de parcări supraterane, avem nevoie de un studiu de circulație care nu s-a făcut niciodată așa cum ar fi trebuit în acest oraș.
_____________________________________
Aproape 19 milioane de români sunt aşteptaţi la vot pentru a-şi alege primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi viitorii reprezentanţi în Parlamentul European.
Pentru cele două scrutine organizate simultan, pe 9 iunie, alegătorii vor primi cinci buletine de vot pe care le vor introduce în urne diferite.
La alegerile europarlamentare, cetățenii români pot vota oriunde, în țară sau în străinătate. În schimb, la locale își pot exercita acest drept doar la secțiile unde sunt arondați cu domiciliul sau reședința, iar cei care doresc să voteze în altă localitate decât cea din buletin trebuie să fi obținut viza de flotant cu cel puțin 60 de zile înaintea datei alegerilor.
La scrutinul pentru Parlamentul European, participă 12 formațiuni politice și alianțe electorale și patru candidați independenți. În străinătate, vor fi organizate aproximativ 900 de secții de votare, aproape dublu comparativ cu europarlamentarele de acum 5 ani.
Redactor: Valentin Lungeanu/ Redactor online: Adina Sîrbu