Investiții pentru Delta Dunării prin Programul Național de Redresare și Reziliență
Publicat de Doina Sirbu, 10 mai 2024, 13:03
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, astăzi, începând cu ora 10.00, la o întâlnire de lucru a autorităților locale din arealul deltaic cu oficiali ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a discuta aplicat despre o serie de proiecte de investiții ce vor fi realizate pentru Delta Dunării, cu fonduri alocate prin programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Mai exact, este vorba despre investiții pentru facilitarea accesului turiștilor (reconfigurarea infrastructurii de acces în deltă), dar și despre decolmatări necesare pentru protecția diversității biologice specifice acestei zone a țării.
„Pentru unele componente ale proiectelor prezentate astăzi, aici, unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Tulcea (în special din zona Deltei) vor deveni beneficiarele unor investiții deosebit de importante pentru comunitatea locală. Știu că există multe discuții pe tema propusă, a investițiilor în Delta Dunării, că se impune să facem mai multe pentru această zonă a țării. Din punctul meu de vedere, Delta Dunării are nevoie de o sursă de finanțare continuă: ar trebui să aibă o alocare multianuală din bugetul național pentru funcționare coerentă a rezervației (ca destinație turistică și nu numai)“, a transmis, în deschiderea ședinței, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
Din partea Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, la întâlnire au participat Dan Ștefan Chiru, secretar de stat, Alexandru Avram, secretar general, Cristian Mărișteanu, director general.
Totodată, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, astăzi, şi la o întâlnire privind parteneriatul dintre Academia de Studii Economice și mediul economico-social din Tulcea.
Conform reprezentanților ASE București, instituțiile de învățământ superior dețin un rol esențial în formarea profesioniștilor capabili să ofere soluții corecte și eficiente, într-un context economic definit de incertitudine și complexitate, iar, în acest context, Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din București își propune să contribuie la adaptarea competențelor acestora la nevoile actuale ale pieței muncii.
Pentru anul universitar 2024-2025, oferta lor educațională include programul de studii universitare de licenţă Economie Agroalimentară şi a Mediului (la Tulcea), program acreditat ARACIS conform legislației în vigoare cu grad ridicat de încredere.
„Consiliul Județean Tulcea a fost unul dintre principalii susținători ai unei inițiative deosebit de importante pentru educația de la nivelul județului Tulcea, aceea de a aduce în teritoriu această facultate ce oferă o gamă largă de specializări, extrem de utile pentru zona noastră. Nu pot decât să felicit conducerea ASE București, dar și întreg corpul profesoral al prestigioasei instituții de învățământ superior, o universitate de elită aș putea spune și să le mulțumesc, în numele comunității pe care o reprezint, pentru atenția deosebită acordată județului nostru“, a transmis, în cadrul evenimentului, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
Redactor online: Doina Sîrbu / Sursă, foto: Consiliul Judeţean Tulcea