TULCEA: 7 echipe formate din 40 de liceeni, la etapa județeană a „Maratonului pentru Educație Antreprenorială”
Publicat de Adina Sîrbu, 18 aprilie 2024, 12:56
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean Tulcea şi Consiliul Judeţean Tulcea, organizează, astăzi, la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea, etapa judeţeană a concursului de planuri de afaceri „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială”, parte a programului naţional cu acelaşi nume.
Programul, aflat la ediţia a II-a, organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Universitatea de Vest din Timişoara, ASF şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, se desfășoară în peste 20 de judeţe, inclusiv la Constanța. urmând ca marea finală să fie organizată în luna mai, la Bucureşti.
Pe o piaţă a muncii în care schimbările rapide şi incertitudinile devin normă, descoperirea vocaţiei personale şi integrarea educaţiei antreprenoriale în parcursul educaţional al adolescenţilor se dovedesc a fi mai relevante ca oricând. CONAF le oferă tinerilor oportunitatea de a-şi identifica pasiunile şi talentele inerente, pentru a se putea adapta cu succes pe piaţa muncii în continuă evoluţie. Orele de educaţie antreprenorială, susţinute de antreprenori cu experienţă, le oferă instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în iniţiative concrete, durabile şi cu impact semnificativ în societate, se arată într-un comunicat.
În martie 2024, CONAF Sucursala Tulcea, împreună cu ISJ Tulcea, au organizat ore de educaţie antreprenorială în 6 licee din 2 localităţi pentru 500 elevi, iar la etapa judeţeană a concursului de planuri de afaceri au participat 7 echipe, formate din 40 elevi, de la liceele din judeţul Tulcea.
În cadrul evenimentului sunt prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, antreprenori din întreaga ţară, elevi şi profesori din liceele și colegiile „Spiru Haret”, „Grigore Moisil”, Economic „Delta Dunării”, Tehnologic „Brad Segal”, Agricol „Nicolae Cornățeanu” din Tulcea și Liceul „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Măcin.
Juriul, format din antreprenori de renume, va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum şi modalitatea de prezentare.
Primele trei echipe câştigătoare, calificate la finală, vor participa la prezentări şi discuţii susţinute de organizatori, autorităţi locale implicate şi antreprenori, discuții care îi vor ajuta pe liceeni să-şi înţeleagă mai bine interesele şi potenţialul în domeniu.
Din ianuarie şi până acum, au participat la orele de educaţie antreprenorială peste 12.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localităţi din ţară.
La prima ediţie a „Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială”, peste 5.000 de elevi din Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Timiş, Tulcea şi din municipiul Bucureşti au participat la orele de educaţie antreprenorială din fiecare judeţ, finalizate cu competiţia care a desemnat cele mai bune planuri de afaceri, cu potenţial şi sustenabilitate.
Sursă: AGERPRES/ Redactor: Adina Sîrbu/ Foto: Pixabay