AUDIO | Fermierii constănțeni produc tot mai multe legume bio și eco
Publicat de Adina Sîrbu, 11 aprilie 2024, 12:13
Valoarea nutritivă a legumelor obținute în sistem ecologic este superioară, în comparație cu a produselor obținute după metoda clasică. În ultima perioadă, fermierii constănțeni au început să producă legume prin ambele metode, deoarece recoltele pot fi diferite diferite de la an, la an, din cauze multiple.
În general, legumele bio, obținute din agricultura organică, sau cele din sistemul ecologic sunt considerate a avea o calitate mai bună, un gust mai plăcut și sunt mai sigure pentru consum datorită absenței chimicalelor. De asemenea, sunt adesea mai consistente și mai sătioase, deoarece conțin mai puțină apă comparativ cu legumele clasice.
Nicu Ispas a discutat despre cultura legumelor cu Denis Bari, agricultor din comuna constănțeană Independența. Acesta cultivă, între altele, un soi autohton vechi de roșii extrem de apreciat, „Inima boului”, foarte gustoase și care pot ajunge să cântărească peste o jumătate de kilogram bucata:
Redactor: Nicu Ispas/ Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: Pixabay